Ciucă: Consolidarea clădirilor cu risc seismic trebuie să devină una din prioritățile noastre

Ciucă: Consolidarea clădirilor cu risc seismic trebuie să devină una din prioritățile noastre

Risc Seismic

Premierul României a afirmat, după participarea la Adunarea Generală a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, că una din prioritățile comune trebuie să devină consolidarea clădirilor cu risc seismic.

Nicolae Ciucă, premierul României FOTO: GOV

Consolidarea clădirilor cu risc seismic trebuie să devină una din prioritățile noastre comune. Evenimentele petrecute în aceste zile în Turcia și Siria ne obligă la responsabilitate și la accelerarea acestor demersuri, pentru a proteja populația. Avem fonduri europene și naționale pentru consolidarea clădirilor de locuit și instituțiilor publice și i-am încurajat pe toți președinții consiliilor județene să le utilizeze pentru siguranța cetățenilor”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, potrivit unei postări a Guvernului pe Facebook.

Șeful executivului a participat astăzi la Adunarea Generală a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, ocazie cu care a transmis autorităților locale că „sunt un partener de încredere pentru administrația publică centrală și că solicitările venite din partea dumnealor sunt analizate și integrate în deciziile luate la nivel guvernamental”.

„I-am asigurat, totodată, că în Guvern vor avea în continuare un partener de dialog și sprijin pentru accesarea fondurilor naționale și europene, sursă importantă pentru dezvoltarea comunităților locale și creșterea calității vieții oamenilor”, se mai arată în postarea Guvernului.

De asemenea, Nicolae Ciucă a precizat că implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență, continuarea procesului de descentralizare, digitalizarea în administrația publică, reabilitarea energetică a clădirilor și modernizarea rețelei de drumuri județene, a unităților medicale sunt problematici deosebit de importante ale autorităților locale sunt aflate pe lista priorităților Guvernului.

Premierul a precizat că Guvernul va pune la dispoziție toate fondurile pe care la are astfel încât să fie demarate lucrările de consolidare la clădirile cu risc seismic 1.

"Lucrăm la toate chestiunile acestea. Cel puţin, pentru tot ceea ce înseamnă obiective prioritare, pe risc seismic I, punem la dispoziţie toate fondurile pe care Guvernul le are astfel încât să putem să demarăm lucrările de consolidare", a răspuns şeful Guvernului, a declarat acesta, la Sibiu, potrivit Agerpres.

Nicolae Ciucă a reiterat că în cursul zilei de joi va avea loc constituirea formală a comitetului interinstituţional, ce va funcţiona sub directa sa coordonare, şi care va ca domeniu de activitate de urmărit prevenirea, pregătirea şi răspunsul în situaţii de urgenţă.

"Astăzi va avea loc constituirea formală a comitetului interinstituţional şi odată ce va începe să funcţioneze vom avea pe masă şi toate elementele, liniile de acţiune pe care comitetul şi le va asuma", a spus şeful Guvernului, potrivit sursei citate.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 Ce se întâmplă în China?