Ciucă: Creșterea numărului de femei în funcții de conducere începe să prindă contur

Ciucă: Creșterea numărului de femei în funcții de conducere începe să prindă contur

Președintele PNL a precizat, după ședința Biroului Executiv a Organizației Femeilor Liberale, faptul că începe să crească numărul de femei aflate în structurile de conducere. Ciucă a subliniat că în partid, Parlament sau Guvern vocile femeilor liberale sunt puternic reprezentate.

Nicolae Ciucă, președintele PNL FOTO: Inquam Photos

„Am participat, astăzi, alături de doamnele liberale la ședința BEX a OFL. Vedem că angajamentele pe care ni le-am luat legate de creșterea prezenței femeilor în structurile de conducere încep să prindă contur și că atât în partid, în Parlament, cât și în Guvernul României vocile femeilor liberale sunt puternic reprezentate”, susține președintele PNL, într-o postare pe Facebook.

Nicolae Ciucă a subliniat că Organizația Femeilor Liberale are „potențialul de a aduce schimbări majore în societate și de a crea politici care sprijină familiile din România”.

„Pentru a realiza acest lucru, trebuie să ne deschidem ușile către membri noi, să încurajăm competiția, să promovăm valoarea și am încredere că noua conducere, în frunte cu doamna senator Nicoleta Pauliuc, va îndeplini toate aceste obiective”, a adăugat Ciucă.

Președintele PNL a precizat că le-a asigurat pe femeile liberale de sprijinul său și al întregului partid în ceea ce privește activitatea organizației.

„OFL este în mod cert o forță esențială în îndeplinirea obiectivelor PNL și în promovarea politicilor liberale pentru femei, familii, dar și pentru comunitățile din țară. Le urez mult succes tuturor”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a fost aleasă, la începutul lunii aprilie, cu 837 de voturi, noua președintă a Organizației Femeilor Liberale. Contracandidata sa, Cristina Trăilă a obținut 338 de voturi.

Potrivit unor surse Adevărul, Nicoleta Pauliuc a fost susținută inclusiv de premierul Nicolae Ciucă pentru preluarea funcției. De altfel, Pauliuc a fost în cărți anul trecut pentru funcția de vicepreședinte pe apărare în PNL, dar nu și-a mai depus candidatura și funcția a ajuns să fie ocupată de Virgil Guran.

Inițial, în cursă erau trei persoane, depunându-și candidatura și Diana Morar, deputată de Bistrița Năsăud. Însă, Diana Morar și-a retras candidatura și a anunțat că o sprijină pe Nicoleta Pauliuc (PNL Ilfov), președinta Comisiei de apărare din Senat. 


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat