Ciucă, de ziua Marinei: Am încredere că Forțele Navale Române se vor ridica la înălțimea așteptărilor lumii libere

Ciucă, de ziua Marinei: Am încredere că Forțele Navale Române se vor ridica la înălțimea așteptărilor lumii libere

Președintele Senatului a precizat într-un mesaj de Ziua Marinei că poziția unică a României, din punct de vedere terestru și maritim, a îndreptat ochii către capacitățile navale române. Ciucă a punctat că are încredere în Forțele Navale Române că se vor ridica la înălțimea așteptărilor.

Nicolae Ciucă, președintele Senatului FOTO: Facebook

„Acest an aduce o serie de provocări în zona Mării Negre, care a devenit un punct fierbinte al globului, dar și o zonă de mare relevanță strategică pentru partenerii noștri nord-atlantici. Securitatea acestor ape asigură stabilitatea întregii regiuni și transformă România într-un furnizor important de securitate. Acum, contextul geostrategic este marcat la Marea Neagră de amenințările rusești, de îngreunarea de către Moscova a traficului comercial, de atacarea unor porturi civile pentru periclitarea siguranței alimentare internaționale. Poziția unică a României - atât din punct de vedere terestru, cât și maritim - a îndreptat ochii tuturor către capacitățile noastre navale. Am încredere că oamenii inimoși și profesioniști din Forțele Navale Române se vor ridica la înălțimea așteptărilor lumii libere”, a transmis Nicolae Ciucă, într-o postare pe Facebook.

Președintele Senatului le-a urat personalului militar și civil care navighează sub drapelul țării pe mările și oceanele lumii sănătate și putere de muncă.

„Gândurile tuturor se îndreaptă astăzi către marinarii care lucrează în condiții solicitante și depun eforturi majore pentru îndeplinirea misiunilor cu dedicare și profesionalism, atât în apele noastre teritoriale, cât și pe alte meridiane”, a adăugat acesta.

De asemenea, Ciucă a transmis și un mesaj cu ocazia Adormirii Maicii Domnului. Acesta a menționat că sărbătoarea reprezintă „un prilej important de rugăciune și evlavie, pentru ca Sfânta Fecioară să ne lumineze calea în viață și să ne aibă în paza Sa”.

„La mulți ani tuturor marinarilor militari și civili, lucrătorilor portuari și constructorilor navali! Sfânta Fecioară Maria să vă ocrotească oriunde ați fi și bun cart înainte”, a încheiat acesta.

Nicolae Ciucă a participat în această dimineață la activitățile desfășurate cu prilejul Zilei Marinei Române. La eveniment au participat, printre alții, și președintele României, premierul României și ministrul Apărării.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat