Ciucă, de Ziua Satului Românesc: Comunitățile sătești au consolidat identitatea noastră națională

Ciucă, de Ziua Satului Românesc: Comunitățile sătești au consolidat identitatea noastră națională

Premierul României a subliniat că în continuarea comunitățile rurale reprezintă un important pilon al țării, acolo fiind păstrate tradițiile și obiceiurile care fac parte din identitatea noastră națională.

Premierul Ciucă vorbește de valorile îmbrpțișate și de PNL FOTO Gov.ro

Mă alătur astăzi tuturor celor care sărbătoresc Ziua Satului Românesc, a comuniunii bazate pe respectul unuia față de celălalt și al tuturor față de comunitate. Cu înțelepciune, modestie și echilibru, românii de la sat au știut, din generație în generație, să-și rânduiască viața în acord cu tradițiile strămoșești, cu regulile moralei, rămânând deschiși învățăturii și cunoașterii”, precizează Nicolae Ciucă, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Guvernului. 

Premierul a subliniat importanța comunităților rurale. „Dacă astăzi tinerii se bucură de patrimoniul spiritualității românești este mulțumită comunităților sătești, care au consolidat identitatea noastră națională. Încurajez tânăra generație, indiferent de locul unde alege să trăiască, să rămână deschisă cunoașterii valorilor perene, mesteșugurilor și tradițiilor naționale. Și astăzi, la fel ca întotdeauna, satul românesc ilustrează istoria profundă a țării și este marca identitară ce face ca România să strălucească prin diversitate în marea familie europeană”, a completat liderul de la Palatul Victoria.

Faptul că astăzi sărbătorim Ziua Satului Românesc, ca urmare a unei inițiative legislative a PNL, este nu doar un simbol al respectului, ci și un angajament implicit că vom continua ca prin acțiunile noastre guvernamentale să îmbunătățim viața oamenilor care trăiesc în comunitățile sătești. Programele finanțate din fonduri naționale și europene destinate proiectelor de modernizare a infrastructurii de transport, școlilor, rețelelor sanitare, de alimentare cu apă și de racordare a cetățenilor la rețele de energie sunt oportunități importante pe care le valorificăm pentru dezvoltarea comunităților rurale și pentru a reduce diferențele între sat și oraș”, mai arată Nicolae Ciucă.

Totodată, premierul a făcut apel la prudență și înțelepciune în luarea deciziilor. „Lecția de înțelepciune, modestie și echilibru ne este călăuză pentru a trece cu bine perioada dificilă pe care o traversăm, mai solidari între comunitățile noastre”, a conchis Ciucă.

Tema, abordată parțial și în moțiunea pentru șefia PNL

Relevanța comunităților rurale a fost avansată pe scurt și în moțiunea pe care Ciucă a depus-o pentru preluarea șefiei PNL. În cele 24 de pagini ale moţiunii de candidatură, Nicolae Ciucă a vorbit despre importanţa fondurilor europene pentru modernizarea României, despre solidaritatea europeană şi legăturile transatlantice, importante pentru securitatea Europei. 

Premierul a amintit războiul din Ucraina, precizând că România are acum şansa de a deveni un model în tot Flancul Estic. „Sunt situaţii excepţionale, care necesită decizii rapide şi măsuri excepţionale pentru a închide aceste crize”, a transmis acesta. 

Totodată, şeful Executivului a vorbit şi despre necesitatea colaborării cu partenerii de guvernare. „Înţelegerea depăşirii rivalităţilor istorice între cele două mari partide de stânga şi de dreapta este o dovadă de responsabilitate faţă de români şi poate crea oportunităţile pentru un sprijin politic larg, prin stabilitate şi echilibru. Noi rămânem de dreapta şi credem că viitorul dezvoltării şi modernizării României este liberal!”, a mai spus Nicolae Ciucă, în moţiunea prin care cere votul liberalilor la Congresul de duminică.

Pe de altă parte, Ciucă a reiterat cei trei piloni ai PNL: liberalism, creștin-democrația și conservatorismul moderat.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”