Ciucă, declaraţie comună cu preşedintele Parlamentului Georgiei

Ciucă, declaraţie comună cu preşedintele Parlamentului Georgiei

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a semnat o Declaraţie Comună cu preşedintele Parlamentului din Georgia, Shalva Papuashvili, privind cooperarea dintre cele două parlamente.

Șeful Senatului român și președintele Parlamentului Georgiei FOTO Facebook

Șeful Senatului, Nicolae Ciucă, a avut luni, 25 septembrie, o întrevedere cu președintele Parlamentului Georgiei, Shalva Papuashvili, aflat în vizită oficială în România.

„Am semnat împreună o Declarație Comună, prin care reafirmăm cooperarea noastră pe linie parlamentară și am reconfirmat sprijinul pe care îl acordăm agendei europene a Georgiei. Țara noastră este prima care a ratificat Acordul de Asociere UE-Georgia în 2014, oferind guvernului de la Tbilisi asistență tehnică în implementarea prevederilor acestui document”, a anunțat președintele Senatului român, Nicolae Ciucă.

Șeful Senatului a mai explicat că „relația bilaterală dintre țările noastre a fost reconfigurată - cu aproape un an în urmă – prin semnarea Parteneriatului Strategic dintre România și Georgia. Astfel, relațiile noastre economice și comerciale se vor aprofunda, iar cooperarea regională din zona Mării Negre se va consolida. Trebuie, de asemenea, să acordăm o atenție deosebită extinderii colaborării pe proiecte, în special pe energie și conectivitate”.

„Sprijinim Georgia pe drumul său spre Uniunea Europeană și continuăm să aprofundăm relația noastră bilaterală. Statul caucazian are o poziție geostrategică relevantă în transporturile comerciale din zona Caspică spre Europa și ocupă un loc important în proiectul coridorului verde care va aduce electricitate din Azerbaidjan în Uniunea Europeană, pe traseul Georgia-Marea Neagră-România. Acestea au fost principalele subiecte discutate cu președintele Parlamentului georgian, Shalva Papuashvili, aflat în vizită oficială la Senatul României”, a mai relatat Nicolae Ciucă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?