Ciucă, despre eliminarea facilităților din construcții și agricultură: Nu trebuie să venim cu variante care bulversează

Ciucă, despre eliminarea facilităților din construcții și agricultură: Nu trebuie să venim cu variante care bulversează

Președintele PNL susține că ministerele de linie lucrează în prezent la o analiză referitoare la modul în care poate fi gestionat bugetul de stat. Ciucă susține că până analiza nu este finalizată nu trebuie să avansate variante care să bulverseze categoriile sociale sau profesionale.

Nicolae Ciucă, președintele PNL FOTO: Inquam Photos

„Nu are rost să generăm o temere în rândul anumitor categorii sociale, chiar profesionale. În momentul de față este clar că la nivelul ministerelor de linie se discută diferite variante, se desfășoară o serie de calcule față de modul în care putem să gestionăm mai bine bugetul țării și până ce nu avem aceste cifre pe masă nu cred că trebuie să venim cu variantele care ne bulversează”, a precizat președintele PNL.

Întrebat dacă există consens pe varianta ca angajații din construcții și industria alimentară să plătească contribuțiile sociale, Nicolae Ciucă a precizat că din discuțiile purtate a ieșit „foarte clar că au nevoie de o perioadă de timp pentru a-și putea să își adapteze modul în care efectuează cheltuielile.

„Orice măsură care intră brusc într-un sector sau altul bulversează tot ceea ce înseamnă activitatea companiilor. Nu vreau să mă antepronunț pe niciuna dintre măsuri pentru că nu au fost decise. Oamenii nu merită să fie puși în anumite ipostaze”, a punctat liberalul.

Totodată, chestionat despre posibilitatea creșterii de TVA pe anumite produse, președintele PNL a subliniat că acest aspect trebuie discutat cu specialiștii din domeniu.

„Am mai discutat chestiunea aceasta trebuie să avem foarte mare grijă de efectele pe care le produce. Pe deoparte  crește inflația și pe altă parte s-a demonstrat că nu de fiecare dată aduce creștere economică. Așteptăm să vină specialiștii și să vedem care sunt efectele economice și care sunt efectele asupra cetățenilor”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Președintele PNL susține că preocuparea partidului este ca România să rămână în ținta de deficit.

„Preocuparea noastră principală este să rămânem în ţinta de deficit, aşa cum a fost stabilită cu instituţiile europene, cu Comisia Europeană, să rămânem în 4,4 la finele anului pentru a putea să ne continuăm programele de finanţare din bani europeni. Este absolut obligatoriu”, a precizat liberalul.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?