Ciucă, despre ieșirea UDMR de la guvernare: Vom mai avea discuții. Ce spune despre miniștrii PNL

Ciucă, despre ieșirea UDMR de la guvernare: Vom mai avea discuții. Ce spune despre miniștrii PNL

Nicolae Ciucă susține că președintele PSD va mai avea o discuție cu reprezentanții UDMR după ce acesta va fi nominalizat pentru funcția de premier al României. Președintele PNL a punctat că discuțiile vor continua cel mai probabil până în această seară.

Nicolae Ciucă, președintele PNL FOTO: GOV

„Din discuțiile pe care le-am avut cu domnul președinte Ciolacu a reieșit faptul că vom mai avea discuții cu UDMR până în momentul în care se va lua o decizie, probabil nu mai târziu de seara aceasta. Domnul Marcel Ciolacu și-a exprimat disponibilitatea după nominalizare să mai aibă încă o discuție cu partenerii noștri de la UDMR ”, a declarat Nicolae Ciucă după numirea în funcția de președinte al Senatului.

Președintele PNL a subliniat faptul că partidul pe care îl conduce a avut două ipoteze de lucru: „Prima a fost aceea în care am respectat și ne-am dorit să respectăm protocolul. Cea de-a doua în care acest protocol nu va putea să fie respectat și atunci în baza negocierilor va exista o nouă formulă de guvernare. Până în momentul de față există o variantă pentru fiecare dintre aceste două ipoteze”.

Chestionat referitor la faptul că PNL a propus ca miniștrii persoane din eșalonul doi al partidului, Nicolae Ciucă a subliniat că „nu este vorba despre eșalonul 1 sau eșalonul 2”.

„Sunt miniștri care și-au desfășurat activitatea în Guvernul pe care l-am condus, pe baza evaluările parte dintre ei se vor găsi și în noul cabinet. Pentru celălalte poziții, la nivelul partidului, vom veni cu propuneri care vor fi votate și aprobate astăzi în BPN, astfel încât să avem acea nominalizare a miniștrilor care au profesionalismul necesar pentru a putea să îndeplinim obiectivele din programul de Guvernare. Am auzit despre această abordare, suntem absolut conștienți că absolut orice s-ar întâmpla la nivelul fiecare partid, activitatea și aprecierea noastră la nivelul cetățenilor României se va face pe baza rezultatelor la guvernare. Ca atare la aceste nominalizări am avut în vedere activitatea și modul în care ne îndeplinim obiectivele din programul de guvernare”, a transmis președintele PNL.

Referitor la viitorul șef al ministerului Justiției, vehiculând numele lui Bogdan Mateescu pentru această funcție, președintele PNL a punctat că acesta se află în discuție, fiind o analiză în acest moment.

„Dacă ne uităm la CV-ul domniei sale putem să vedem că discutăm despre un profesionist care a fost și președintele CSM. Trebuie să mergem mai departe pe parcursul pe care România s-a încadrat foarte bine după eliminarea MCV și trebuie să ne menținem în această linie de modernizare și menținere a independenței justiției în România”.

Totodată, Nicolae Ciucă a afirmat că momentan nu a fost decis dacă Virgil Popescu va mai face parte din următorul guvern.

În ceea ce privește ca Marcel Boloș să rămână în viitorul guvern, președintele PNL susține că acesta „a fost un ministru foarte bun și poate să își îndeplinească în continuare îndatoririle chiar și la ministerul de Finanțe”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat