Ciucă, despre revocarea consiliului de administrație al ANRE: Orice decizie de acest fel se va discuta în coaliție

Ciucă, despre revocarea consiliului de administrație al ANRE: Orice decizie de acest fel se va discuta în coaliție

Premierul României susține că o decizie cu privire la revocarea Consiliului de Administrație al ANRE va fi luată după o discuție în coaliție.

Ciucă susține că revocarea CA a ANRE va fi discutată în coaliție FOTO: INQUAM PHOTOS

„Orice decizie de acest fel se va discuta în coaliţie. Sunt măsuri pe care le stabilim împreună, în acord comun. Aşa cum am precizat de fiecare, dată ne dorim foarte mult să continuăm în această linie de stabilitate politică, pentru că e cea care ne asigură şi coerenţa guvernării şi coerenţa deciziilor şi măsurilor, aşa cum le-am implementat până în acest moment”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat dacă se pune o întrunire a coaliției pentru revocarea CA al ANRE, cum a afirmat Rareș Bogdan, potrivit News.ro.

Rareș Bogdan: Domnii de la ANRE subminează statul român

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a cerut, într-o intervenție la Digi24, demiterea de urgență a Comitetului de Reglementare a ANRE, în urma poziției instituției pe tema ordonanței de urgență privind energia.

Domnii de la ANRE subminează statul român, a premierului și cinci miniștri care au semnat ordonanța. Domnul Chiriță de la ANRE se joacă cu focul, cu românii și cu piața de energie. Este cel care a semnat această ordonanță. Au participat la toate discuțiile, la discuțiile din coaliția de guvernământ. La 18:07 și-a dat avizul și și-a pus semnătura pe această ordonanță. Este absolut incredibil, ANRE subminează statul român, lovește în credibilitatea primului ministru”, a declarat Rareș Bogdan. Nu este prima dată când eurodeputatul solicită acest lucru, prima dată fiind în ianuarie 2022.

Acesta a subliniat că va cere convocarea unui plen reunit și demiterea de urgență a conducerii ANRE. „Luni solicit în calitate de prim-vicepreședinte PNL o întâlnire de urgență și punerea pe ordinea de zi a revocării întregului Consiliu. În Spania s-a ajuns la desființarea ANRE și reînființarea ei”, a completat eurodeputatul. 

Europarlamentarul PNL a menționat că ANRE nu îl respectă pe premierul Nicolae Ciucă. „Răbdarea mea s-a încheiat în privința ANRE, arată extrem de clar că nu servește interesul cetățeanului, nu respectă premierul, nu respectă piața de energie”, a conchis Rareș Bogdan.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...