Ciucă, despre supraimpozitarea veniturilor: Discuțiile nu au cuprins mediul privat

Ciucă, despre supraimpozitarea veniturilor: Discuțiile nu au cuprins mediul privat

Premierul Nicolae Ciucă a explicat că discuțiile privind măsurile de creșetere a colectării la bugetul statului nu au cuprins și măsura supraimpozitării veniturilor care depășesc salariul președintelui în cazul mediului privat.

FOTO Guvernul României

„Această măsură nu a cuprins şi mediul privat, atunci când au avut loc discuţiile. De atunci până acum urmează să aibă loc analize la nivelul structurilor de specialitate şi când vor veni cu propunerile şi cu elementele de consecinţe şi efecte pe care le vor produce vom lua o decizie” a explicat premierul, fiind întrebat cu privire la măsura supraimpozitării veniturilor care depășesc salariul președintelui.

Totodată, șeful Guvernului a precizat că nu s-a luat luat nicio decizie nici în privința sporurilor pentru salarii. Fiind întrebat cu privire la acestea, Nicolae Ciucă a precizat că „nu trebuie să venim cu anumite informaţii care nu au altă menire decât să sperie oamenii. (...) Suntem pe un trend ascendent, avem creştere economică previzionată şi pentru anul acesta”.

„Măsurile noastre sunt unele de cumpătare nu de a-i afecta pe oameni. Urmează să le prezinte ministrul Finanţelor, după ce le prezintă ministrul, le analizăm în coaliţie şi după ce le analizăm în coaliţie venim spre aprobare în Guvern, cele care fac menirea aprobării prin Guvern”, a mai precizat premierul.

De asemenea, premierul a respins ideea privind un risc de încadrare în ţintele de deficit, şeful Executivului precizând că „politicile economice şi măsurile luate la nivelul Guvernului” au permis menținerea „unui trend ascendent” din punct de vedere economic.

„Măsurile pe care le avem în vedere atât cu chibzuirea cheltuielilor bugetare, cât şi cu creşterea gradului de colectarea vizează tocmai încadrarea în ţinta de deficit. Azi am subliniat că instituţiile internaţionale au menţinut şi ridicat pe alocuri ratingul de ţară pentru România, motiv pentru care nu cred că ne putem permite anul acesta să nu ne încadrăm în ţintele de deficit”, a mai susținut premierul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Viața de poveste a Ginei Pistol, vânzătoarea din Roșiori cu profesională, care a ajuns vedetă națională / Mircea Badea și Oreste au fost primii care au …

2 VIDEO Cel mai penibil moment din fotbalul românesc: „Să nu mai vorbeşti în viaţa mea cu mine!”

3 Dan Petrescu l-a scârbit și pe Ilie Dumitrescu: „Bine, mă, dacă tu crezi că eu te sun să iau informații, eu uit telefonul tău, uită-l și tu pe al meu …

4 Ciolacule, nu-i dai tu lui Budăi să citească bob cu bob ce scrie domnița asta despre greva profesorilor?

5 „Bani, cocaină, femei... erau la ordinea zilei” / Connect-R a scos la iveală noi secrete din perioada în care se droga