Ciucă, despre suspendarea importului de cereale ucrainene: Nu face altceva decât să îngreuneze situația din Ucraina

Ciucă, despre suspendarea importului de cereale ucrainene: Nu face altceva decât să îngreuneze situația din Ucraina

Premierul susține că decizia de a suspenda temporar importul de cereale ucrainene ar reprezintă „o schimbare de atitudine” care nu ar produce efectele pe care Guvernul României a încercat să îl asigure în vederea sprijinirii Ucrainei.

Nicolae Ciucă, premierul României FOTO: GOV

„În acest moment știu că există foarte multe preocupări legate de impactul pe care l-au avut importurile de cereale, țara noastră s-a angajat în deplină concordanță cu UE și celălalte state care doresc să sprijine Ucraina și Ucraina trece printr-o situație pe care nu și-o dorește nimeni și are nevoie de ajutorul nostru pentru a face față agresiunii”, a precizat Nicolae Ciucă , într-o conferință de presă la finalul unei vizite în Brașov.

Premierul a precizat că încă de la începutul invaziei ruse în Ucraina s-a putut observa emptatie în rândul cetățenilor români și la nivel guvernamental.

„Ne-am aliniat la același set de măsuri care au fost luate la nivelul UE. La momentul de față să impunem astfel de măsuri nu face alteva decât să îngreuneze situația și ar fi o schimbare de atitutine care nu ar produce efectele pe care noi am încercat să le asigurăm în sensul sprjinirii. Este foarte corect să luăm măsurile necesare să ne protejam fermierii, la Ministerul Agriculturii și la nivelul UE s-au luat mai multe măsuri”, a afirmat acesta.

Premierul Nicolae Ciucă a subliniat că la nivel guvernamental sprijinul față de Ucraina este „unul cât se poate de adecvat la contextul și situația în care se regăsește această țară”.

„Are toate economia afectată, singura modalitate prin care se poate susține este vânzarea de agricole, de aceea am stabilit că instituțiile statului să ia măsurile necesare pentru a asigura trasabilitatea tuturor elementelor de tranzit în interiorul țării noastre. Mă refer la sigilarea transporturilor care se află în tranzit pe teritoriul României. Sunt măsuri care cred că vor da rezultate și trebuie să înțelegem că este vorba despre un efort internațional”, a adăugat premierul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu