Ciucă, detalii din ședința cu Isărescu. Discuții despre încadrarea în ținta de deficit de 4,4% și măsuri pentru reducerea inflației

Ciucă, detalii din ședința cu Isărescu. Discuții despre încadrarea în ținta de deficit de 4,4% și măsuri pentru reducerea inflației

Nicolae Ciucă a participat astăzi la întâlnirea dintre Ciolacu și guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu. Discuțiile de la Guvern au vizat un plan de acțiune pentru încadrarea în ținta de deficit de 4,4%, măsuri pentru reducerea inflației și un plan de investiții.

Nicolae Ciucă, la întâlnirea cu Mugur Isărescu FOTO: Facebook

„Am avut astăzi, la Palatul Victoria, un dialog foarte bun cu guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu și cu prim-ministrul, Marcel Ciolacu pe marginea principalelor provocări cu care se confruntă România pe termen scurt, mediu și lung. Această discuție a vizat, în primul rând, un plan de acțiune comun pentru încadrarea în ținta de deficit de 4,4%, măsuri pentru reducerea ratei inflației la 8% și un plan guvernamental de investiții de 250 miliarde lei”, a transmis președintele Senatului, într-o postare pe Facebook.

Nicolae Ciucă a subliniat că „prin aplicarea unor măsuri care țintesc asemenea obiective, actuala guvernare urmărește ca impactul prețurilor să fie cât mai mic asupra puterii de cumpărare a cetățenilor și să se păstreze echilibrul macroeconomic, care ne-a transformat într-una dintre cele mai performante economii ale Europei”.

De asemenea, președintele Senatului a precizat că s-a discutat despre continuitatea proiectelor începute în timpul mandatului său de premier și despre sprijinul pe care Legislativul îl va acorda planului discutat.

„În context, m-am referit și la cererea de plată numărul 2 din PNRR, trimisă deja la Bruxelles și a cărei aprobare o așteptăm de la Comisia Europeană, până la sfârșitul acestei luni”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Premierul Marcel Ciolacu a avut astăzi o întrevedere, la Palatul Victoria, cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Cei doi au discutat despre inflație și situația economică a României.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat și președintele Senatului, vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Finanțelor și ministrul Fondurilor Europene. 


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat