Ciucă, discuție cu delegația Asociației Naționale a Exportatorilor și Importatorilor din România

Ciucă, discuție cu delegația Asociației Naționale a Exportatorilor și Importatorilor din România

Premierul României s-a întâlnit astăzi, la Palatul Victoria, cu delegația Asociației Naționale a Exportatorilor și Importatorilor din România (ANEIR). Principala temă abordată în cadrul discuției a fost reducerea deficitului balanței comerciale.

Ciucă, întâlnire cu Asociația Națională a Exportatorilor și Importatorilor din România FOTO:GOV.RO

Principală tema abordată în cadrul întrevederii a fost problematica reducerii deficitului balanței comerciale, în contextul în care deficitul comercial pe primele 8 luni din 2022 a crescut cu 7,381 miliarde euro, la 22 miliarde de euro, pe fondul unei majorări puternice a costului cu resursele energetice și a sancțiunilor impuse Federației Ruse”, se arată în comunicatul de presă transmis de Guvern.

În cadrul discuției, premierul a subliniat preocuparea Guvernului de a susține producătorii români, dar și categoriile vulnerabile de români. Nicolae Ciucă a amintit că „România va fi a șasea beneficiară din UE a fondurilor alocate prin REPowerEU, planul Comisiei Europene menit să asigure independența Europei față de combustibilii fosili din Rusia și să accelereze tranziția verde”.

Potrivit comunicatului de presă, principalele aspecte aduse în discuție de mediul privat au vizat „nevoia de sprijin pentru promovarea exportatorilor români, derularea unor mecanisme care să le permită păstrarea și creșterea competitivității pe piețele europene, precum și reziliența economică, prin asigurarea lanțurilor locale de aprovizionare cu materie primă”.

“Prioritatea Guvernului în toate această perioadă a fost protejarea cetățenilor și economiei de efectele crizelor pe care le traversăm. Pachetele guvernamentale ”Sprijin pentru România” vor continua să fie implementate, dar și îmbunătățite, în urma întâlnirilor pe care le avem cu mediul de afaceri. Sunt convins că noua Agenție Română pentru Investiții și Comerț Exterior va reuși să ofere suportul necesar companiilor românești exportatoare pentru a-și dezvolta afacerile pe piețele europene și internaționale. Totodată, perspectivele oferite de aderarea noastră la Schengen și OCDE vor deschide noi oportunități pentru întreprinzătorii noștri, pe care suntem pregătiți să-i susținem în continuare”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă, potrivit sursei citate.

La întâlnirea cu delegația Asociației Naționale a Exportatorilor și Importatorilor din România au luat parte și șeful Cancelariei Prim–Ministrului, Mircea Abrudean, Secretarul General al Guvernului, Marian Neacșu, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, ministrul Economiei, Florin Spătaru, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin Cadariu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, precum și secretarul de stat Dan Drăgan, din cadrul Ministerului Energiei, se arată în comunicatul de presă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski