Ciucă, discuţie cu privire la soluţiile legislative pentru ca Asociaţia Dăruieşte Viaţă să se poată implica în funcţionarea Spitalului de Copii pentru Cancer

Ciucă, discuţie cu privire la soluţiile legislative pentru ca Asociaţia Dăruieşte Viaţă să se poată implica în funcţionarea Spitalului de Copii pentru Cancer

„Premierul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentantele şi fondatoarele Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu. În cadrul întrevederii, au fost discutate şi analizate soluţii, inclusiv legislative, astfel încât, după finalizarea construcţiei primului Spital Naţional de Copii pentru Cancer, Boli Grave şi Traumă, asociaţia să se poată implica, în continuare, cu toată expertiza de care dispune, în buna funcţionare a spitalului, iar acest model să poată fi replicat şi în cazul altor unităţi medicale”, arată un comunicat de presă al Guvernului.

Executivul a mai arătat că, în cadrul întrevederii, Nicolae Ciucă „a transmis aprecierile sale faţă de eforturile depuse de asociaţie şi de toţi cei implicaţi în acest demers şi a asigurat că proiectul #NoiFacemUnSpital va beneficia de sprijinul Guvernului. De asemenea, a salutat faptul că asociaţia s-a implicat şi a reacţionat pro-activ la crizele cu care sistemul medical din România s-a confruntat în ultimii ani, contribuind la identificarea celor mai bune soluţii.

Potrivit sursei citate, premierul „a evidenţiat deschiderea faţă de identificarea unui mecanism-pilot care să faciliteze implicarea asociaţiei şi după finalizarea proiectului, pentru a menţine astfel tot avantajul competitiv creat de dotările, ideile şi strategia acestuia. Totodată, discuţiile au vizat schimbările necesare în sistemul public de sănătate, cu accent pe prioritizarea nevoilor pacienţilor şi introducerea unor noi standarde”.

Potrivit informării Executivului, la întâlnire au participat deputatul Alexandru Muraru, Reprezentant Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei, şi doamna Irina-Dumitriţa Solomon, secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...