Ciucă, discuție telefonică cu președintele Partidului Popular European: Ne dorim o Europă fără bariere

Ciucă, discuție telefonică cu președintele Partidului Popular European: Ne dorim o Europă fără bariere

Premierul României a discutat telefonic cu Manfred Weber, președintele Partidului Popular European. În cadrul discuției, Ciucă a încurajat continuarea demersurilor pentru susținerea aderării României la spațiul Schengen.

Ciucă, discuție telefonică cu Manfred Weber FOTO: Facebook Nicolae Ciucă

„Am discutat astăzi, telefonic, cu Manfred Weber, președintele Partidului Popular European (PPE). Am încurajat continuarea demersurilor pentru susținerea aderării României la spațiul Schengen. Pe timpul convorbirii, am exprimat convingerea că toate familiile politice europene în care sunt reprezentate partide românești vor fi aliniate pentru a ajuta țara noastră să ajungă acolo unde merită! Este cu atât mai important, cu cât Raportul misiunii voluntare de evaluare a pregătirii României pentru aderarea la spațiul Schengen este unul pozitiv, care reconfirmă că îndeplinim deplin standardele necesare aderării”, a precizat Nicolae Ciucă pe Facebook.

Potrivit premierului, președintele Partidului Popular European l-a asigurat că extinderea Schengen în România rămâne un obiectiv major „atât pentru conducere, cât și pentru întregul Partid Popular European. Eforturile vor continua”.

„Am analizat împreună cu Manfred Weber și situația din Ucraina. Am reiterat sprijinul deplin al României. Țara noastră a luat, fără rezerve, toate măsurile necesare asigurării unui flux neîntrerupt al transporturilor de cereale. În plus, asigurăm o foarte bună gestionare refugiaților care ajung în România, fie pentru tranzitul către alte țări, fie pentru că doresc să beneficieze de protecție și ajutor din partea noastră”, arată premierul.

Nicolae Ciucă susține că „ne dorim o Europă fără bariere, mai ales când toate standardele obiective sunt atinse”.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante