Ciucă, discuţii cu premierul Ciolacu privind următoarea rectificare bugetară

Ciucă, discuţii cu premierul Ciolacu privind următoarea rectificare bugetară

Nicolae Ciucă a discutat cu premierul Marcel Ciolacu privin un plan de măsuri care vizează consolidarea fiscal-bugetară pentru anul în curs, şi tema prima rectificăre bugetară. 

Inquam Photos / Octav Ganea

  „În această perioadă plină de provocări pe plan internaţional, creşterea gradului de rezilienţă a României în faţa oricăror dificultăţi este prioritatea zero pentru noi. Am avut astăzi o întâlnire cu prim-ministrul Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu şi ministrul Finanţelor, Marcel Boloş”, a anunțat Nicolae Ciucă. 

Premierul a susținut că împreună cu aceștia a pus la punct „un plan de măsuri care vizează consolidarea fiscal-bugetară pentru anul în curs, prin folosirea eficientă a instrumentului deductibilităţilor fiscale”.

„Pentru că ne apropiem de finalul primului semestru, am discutat despre rectificarea bugetară care va avea loc după mijlocul anului; mai exact, despre modul în care aceasta va fi realizată”, a mai explicat Nicolae Ciucă.

Potrivit preşedintelui Senatului, alte subiecte specifice abordate au fost valorificarea eficientă a resurselor patrimoniului statului, revizuirea sistemului de concesionări şi modalităţi prin care noul guvern poate asigura predictibilitatea atât de necesară mediului de afaceri.   

Vineri, 16 iunie, de la ora 10.30, Marcel Ciolacu a avut  o întâlnire de lucru cu vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, și ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Noul premier s-a întâlnit și cu sindicaliștii din Educație.

Prima ședință a Cabinetului Ciolacu

Joi seară, premierul Marcel Ciolacu a declarat în prima ședință de guvern a cabinetului pe care îl conduce că membrii vor trebui să lucreze împreună, subliniind că actualul Executiv este al Românilor, urmând ca miniștrii să împartă atât reușitele, cât și eșecurile. Premierul a mai anunțat pregătirea în paralel a altor programe.

„Sunt conștient că așteptările tuturor sunt mari. Sunt aici să garantez că vor urmă niște luni grele de muncă, efor și soluții pentru probleme conmplicate. (...) Avem un program cu obiective ce trebuie realizate rapi. Este esential să muncim în echipa. Vreau să fiu clar: acesta este Guvernul României, nu al PSD, PNL.  Suntem cu toții colegi. Vom împărți atât reușitele, dar mai ales eșecurile”, a susținut Marcel Ciolacu în deschiderea ședinței de guvern. 


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

5 „Ar fi primul val al ofensivei”