Ciucă, discuții cu reprezentanții Asociației Române a Băncilor pentru extinderea nivelului digitalizării

Ciucă, discuții cu reprezentanții Asociației Române a Băncilor pentru extinderea nivelului digitalizării

Premierul a discutat cu reprezentanții ARB, care au confirmat disponibilitatea de a extinde nivelul digitalizării și derula noi campanii de educare financiar-bancară. Șeful Guvernului a subliniat necesitatea tehnologiei performante pentru asigurarea competivității economiei românești. 

FOTO Arhivă Adevărul

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Asociației Române a Băncilor, unde a fost subliniată „evoluția bună a sistemului bancar, care se bucură de stabilitate și lichiditate peste media europeană”, potrivit unui comunicat de presă transmis de Guvern.

Potrivit sursei citate, „premierul a prezentat oportunitățile generate de fluxurile financiare importante, în contextul în care România beneficiază în următorii șase ani de aproape 80 de miliarde de euro - fonduri europene din Cadrul Financiar Multi-anual și PNRR”, iar „o atenție specială a fost acordată unor domenii-cheie pentru dezvoltarea țării noastre, precum energie, agricultură, IT&C”.

„Antreprenorii români, fermierii, industria alimentară și sistemul energetic au nevoie de finanțare pentru a se putea dezvolta. Competitivitatea economiei românești depinde de creșterea performanței și eficienței tehnologiilor folosite, inclusiv pentru exploatarea materiilor prime de care noi dispunem”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit șefului de Guvern, „pentru a reuși acest lucru, avem nevoie de instrumente financiar-bancare capabile să vină în completarea fondurilor europene pentru cei care vor să investească. Astfel consolidăm creșterea economică înregistrată anul trecut și generăm linii noi de dezvoltare economică, pentru ca mediul de afaceri să prospere și să poată profita de piața unică europeană, pe care nu poate pătrunde fără capital și tehnologii performante”

Sursa citată a mai menționat că reprezentanții Asociației Române a Băncilor „au confirmat disponibilitatea de a contribui la dezvoltarea mediului antreprenorial și de a facilita accesul la produsele și serviciile bancare tuturor cetățenilor, extinzând nivelul digitalizării și derulând noi campanii de educare financiar-bancară”.

La întâlnire cu reprezentanții Asociației Române a Băncilor au mai participat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu și ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...