Ciucă: Dorim să ne asumăm angajamentul ca în noiembrie să fie adoptat proiectul de buget pe anul 2023

Ciucă: Dorim să ne asumăm angajamentul ca în noiembrie să fie adoptat proiectul de buget pe anul 2023

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că Guvernul dorește adoptarea în noiembrie a proiectului de buget pe anul 2023, mai devreme decât anul trecut, când a fost adoptat în decembrie. 

Liderii Coaliției vor adoptarea în noiembrie a bugetului pentru anul viitor FOTO Arhivă

„Am discutat în Guvern posibilitatea să avem date concrete despre proiecția bugetului pentru anul 2023. Am discutat cu ministrul de finanțe și în octombrie vom avea prima analiză, proiectul de buget pentru anul 2023, urmând ca în luna noiembrie să fie înainta Parlamentului pentru aprobare”, a spus premierul Nicolae Ciucă în cadrul unor declarații comune de presă cu șeful PSD, Marcel Ciolacu. 

„Dacă anul trecut am aprobat bugetul în decembrie, ne dorim, că tot este aici domnul Marcel Ciolacu, ne dorim să ne asumăm angajamentul ca în noiembrie să fie adoptat”, a conchis Ciucă. 

Subiectul bugetului pentru anul 2023 a fost abordat de cei doi lideri ai Coaliției, fiind întrebații în legătură cu majorarea pensiilor, cei doi lideri argumentând că nu au fost făcute simulări, nefiind încă disponibile cifre privitoatre la proiecția bugetului pe anul viitor. 

„Nu vrem să lansăm în spațiul public cifre care nu se susțin pe date”, a mai spus Ciucă. 

Ciolacu: Decizia e la premier, la mine și la Kelemen Hunor

„Nici eu, nici domnul prim-ministru nu am înaintat niciun procent. Asta nu înseamnă că nici eu, nici domnul prim-ministru nu cunoaştem foarte bine cine a înaintat. Decizia, totuşi, o să fie la domnul prim-ministru, la mine şi la domnul Kelemen Hunor”.

Liderul PSD a subliniat că ceea ce este important este faptul că atât el, cât și premierul Nicolae Ciucă văd necesitatea majorării pensiilor. 

„Important e că atât eu, cât şi domnul prim-ministru, vedem această necesitate, de a fi pensiile majorate. Mai mult, cred că ar trebui, domnule prim-ministru, primul an de mult timp, să începem discuţia şi să intrăm cu legea bugetului în Parlament din luna noiembrie, astfel încât să fie un semnal clar de stabilitate şi predictibilitate şi vom veni, sunt ferm convins, cu toate aceste lucruri”, a mai spus Ciolacu.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /