Ciucă, după ce Iohannis a cerut clarificarea situației privind plagiatul ministrului Bode: Analizăm și până la rocadă luăm o decizie

Ciucă, după ce Iohannis a cerut clarificarea situației privind plagiatul ministrului Bode: Analizăm și până la rocadă luăm o decizie

Premierul și președintele PNL susține că la nivelul partidului urmează să aibă loc o „clarificare” în ceea ce privește suspiciunile de plagiat ale ministrului Bode, urmând că până la rocadă să fie luată o decizie în acest sens.

Premierul Nicolae Ciucă, alături de Lucian Bode FOTO: Mediafax

„Este o afirmație corectă și firească în deplină concordanță cu ceea ce am spus și atunci când am mai avut declarații pe acest subiect. La nivelul partidului urmează să avem o clarificare și în funcție de aceasta să putem să luăm decizii. Este un mesaj pe care domnul președinte l-a mai dat, în momentul acesta analizăm astfel încât până la rocadă să putem lua o decizie”, a declarat Nicolae Ciucă, referitor la acuzațiile de plagiat la adresa ministrului Lucian Bode.

Răspunsul premierului vine în urma declarației președintelui Klaus Iohannis , care susține că PNL trebuie să vadă impactul politic pe care îl au controversele din jurul tezei de doctorat a lui Lucian Bode și să clarifice situația politică a acestuia până la schimbările guvernamentale din mai.

Din câte am înţeles din spaţiul public, nu chiar aşa a spus Comisia, dar este adevărat că acolo sunt probleme. Aceste probleme trebuie luate, după părerea mea, foarte în serios şi eu am încredere că PNL şi domnul Bode, personal, vor analiza aceste chestiuni şi impactul politic. Eu, personal, sincer, mă aştept ca cel târziu până la rocadă sau rotaţia guvernamentală să se ia o decizie clară în acest sens", a spus şeful statului înainte de reuniunea extraordinară a Consiliului European, la care va participa şi preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Bode contestă verdictul UBB în instanță

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a cerut retragerea cărții bazate pe teza sa de doctorat, după verdictul de plagiat dat de Universitatea Babeș-Bolyai. Bode contestă în continuare verdictul și consideră că decizia Comisiei de Etică a UBB „este afectată de grave vicii de legalitate”.

Potrivit sursei citate, UBB a anunțat că a fost înștiințată de Lucian Bode că editura care publicase teza de doctorat a ministrului a fost de acord cu solicitarea acestuia de a retrage cartea de pe piață și din biblioteci sau librării, ori de la vânzare. „Precizez că publicarea cărții a fost un demers independent pe care l-am întreprins, ce nu a fost realizat sub egida Universității Babeș-Bolyai, și nici nu a fost parte a obligațiilor de natură academică pe care le-am avut în calitate de student-doctorand în cadrul Școlii Doctorale „Relații Internaționale și Studii de Securitate”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski