Ciucă: Este nevoie de o evaluare a activității și rezultatelor miniștrilor PNL

Ciucă: Este nevoie de o evaluare a activității și rezultatelor miniștrilor PNL

Nicolae Ciucă a afirmat, la finalul Biroului Politic Național al PNL, că în cadrul partidului se va crea un grup de lucru care va analiza, printre altele, și activitatea și rezultatele miniștrilor liberali.

Activitatea și rezultatele miniștrilor PNL vor fi analizate în partid FOTO: GOV.RO

„A fost un subiect pe care l-am discutat de fiecare dată la nivelul partidului. Am discutat că este nevoie de o evaluare a activității și rezultatelor fiecărui ministru în parte. Motiv pentru care grupul de lucru pentru tranziția privind rotația premierilor va face și analiza activității desfășurate de către miniștrii PNL”, a declarat președintele PNL , la finalul Biroului Politic Național al PNL.

În ceea ce privește rocadă din luna mai, Ciucă a precizat că PNL își menține „elementele pe care le-am aprobat când am format coaliția”, menționând că există „un contract pe care l-am semnat cu toții”.

„Subiectul acesta a fost discutat și astăzi și aseară. Așa cum am menționat susțin că PNL a dat dovadă de seriozitate în tot ceea ce s-a angajat și în asumarea responsabilităților. Componenta aceasta de a renegocia ministere și a analiza orice alte posibilități de schimbare nu am agreat-o. (..) Deocamdată sunt probleme foarte importante de guvernare, de îndeplinire a obiectivelor, de reforme, de asigurarea îndeplinirii acestor reforme”, a afirmat premierul.

Ciucă, despre o posibilă demitere a ministrului Bode

Referitor la solicitările venite dinspre unii lideri din PSD pentru schimbarea miniștrilor Popescu și Bode, președintele PNL susține că acest subiect reprezintă o chestiune pe care o negociază la nivelul conducerii coaliției.

Nicolae Ciucă a afirmat că „în acest moment au existat discuții prin care s-a explicat în fața liderilor filialelor poziția partidului în acest caz”.

„De la acuzare la verdict final este timp, motiv pentru care lăsăm să se rezolve procesul”, a adăugat acesta.

Culise din ședința liberalilor

Liderii PNL s-au întâlnit astăzi pentru a discuta problemele din interiorul partidelor și din coaliția de guvernare. Liberalii au avut o întâlnire informală seara trecută, în care au hotărât că vor respecta protocolul de guvernare stabilit în cadrul coaliției.

Președintele PNL a declarat în cadrul BPN că în timpul ședinței de la Vila Lac s-a stabilit că se menține coaliția și nu se negociază protocolul, potrivit surselor „Adevărul”.

În ceea ce privește preluarea ministerului Dezvoltării, liberalii au decis că vor respecta protocolul și nu vor prelua ministere care nu sunt incluse în decizia luată în momentul formării coaliției de guvernare. Ipoteza preluării ministerului de la UDMR a venit în contextul în care mai mulți lideri din țară s-au plâns în legătură cu alocarea banilor prin Compania Națională de Investiții, instituție aflată în subordinea ministerului Dezvoltării.

De asemenea, liberalii au decis să facă analize pe sondajele din fiecare județ, în vederea pregătirii campaniei electorale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski