Ciucă: „Fac un apel către toți liderii politici să nu cadă pradă intereselor electorale”. Săgeți către PSD

Ciucă: „Fac un apel către toți liderii politici să nu cadă pradă intereselor electorale”. Săgeți către PSD

Președintele PNL și al Senatului a afirmat luni, la o întâlnire cu primarii, că România are nevoie „de oameni de stat care să nu ia decizii grăbite și care să fie siguri că ceea ce fac nu afectează stabilitatea fiscală, economică și politică a țării”.

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, șefii Coaliției FOTO Inquam Photos

În acest context fluid pe care îl traversăm, s-a deschis pentru România o fereastră de oportunitate pentru a se dezvolta rapid și pentru a genera mari proiecte de investiții atât la nivel național, cât mai ales la nivel local. Ca atare, trebuie să înțelegem că șansa noastră este acum și că timpul trece foarte repede. Suntem datori românilor cu o politică matură și cu o guvernare care să producă stabilitate politică, economică, socială și un înalt nivel de securitate. Fără această maturitate politică nu vom putea accesa tot acest parcurs de dezvoltare a țării”, a afirmat Nicolae Ciucă, la o întâlnire cu edilii din România.

Decizia politică de a construi o mare coaliție legislativă și guvernamentală între cel mai mare partid de centru dreapta și cel mai mare partid de centru stânga din România este expresia maturității politice. Este rezultatul acestei nevoi de a asigura dezvoltarea accelerată a României în contextul regional și internațional prin care trecem. Coalițiile și alianțele politice nu se fac de bună-voie și nesiliți de nimeni. Ele se fac întotdeauna de nevoie și siliți de împrejurări. Ca atare, trebuie să dăm dovadă de seriozitate, onestitate și profesionalism în deciziile pe care le luăm pentru viitorul tuturor românilor”, a completat președintele Senatului.

Fac, așadar, un apel către toți liderii politici să nu cadă pradă intereselor electorale când în joc este viitorul acestei țări și al nostru al tuturor. Mai mult ca niciodată, România are acum nevoie de o conducere politică vizionară, de oameni de stat care să nu ia decizii grăbite și care să fie siguri că ceea ce fac nu afectează stabilitatea fiscală, economică și politică a țării”, a mai afirmat Ciucă.

Necesitatea reformei administrative

Dezvoltarea accelerată a României nu se poate realiza în absența dezvoltării accelerate a comunităților locale. Și aici sunt întru totul de acord cu ceea ce a menționat domnul primar Boc. Pentru a realiza acest deziderat avem nevoie, în primul rând, de voință politică și de capacitate administrativă. În al doilea rând, avem nevoie de un plan care să respecte trei elemente cheie. Avem nevoie de o viziune integrată pe termen mediu și lung cu privire la investițiile în comunitățile locale. Avem nevoie de măsuri legislative și administrative cu impact sistemic. Avem nevoie de o metodă de finanțare și de implementare a proiectelor care să nu fie afectată de ciclurile electorale. Trebuie să depășim logica măsurilor luate după ureche, luate între alegeri și pentru alegeri. Adevăratele proiecte de dezvoltare locală presupun măsuri sistemice care trebuie să respecte principiul planificării și al predictibilității pe termen mediu și lung”, a mai punctat șeful PNL.

Dacă vrem să fim eficienți trebuie să folosim eficient banii de la bugetul de investiții al României. De cele mai multe ori suntem prinși în moment și uităm să ne gândim la viitor, la planificarea strategică. În primul rând, trebuie să înțelegem că este o urgență și o necesitate să alocăm adminstrațiilor locale banii restanți pentru cererile de plată și cererile de rambursare aferente proiectelor cu finanțare europeană. În plus, trebuie să găsim bani pentru cofinanțarea proiectelor viitoare. În acest sens, avem nevoie să alimentăm toate programele de investiții și să găsim surse de finanțare diverse și investitori cu potențial. Guvernul, ministerele de resort, agențiile pentru investiții și comerț exterior înființate la nivel național și local trebuie să își facă treaba și să promoveze mai bine potențialul de dezvoltare și oportunitățile din România”, a precizat numărul doi în statul român.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat