Ciucă: Guvernul va aproba ajustarea prețurilor contractelor de achiziție publică în domeniul industriei de apărare

Ciucă: Guvernul va aproba ajustarea prețurilor contractelor de achiziție publică în domeniul industriei de apărare

Guvernul va aproba, miercuri, printr-o ordonanţă de urgenţă, măsuri de ajustare a preţurilor contractelor de achiziţie publică de produse şi servicii, a contractelor sectoriale şi a acordurilor-cadru atribuite în domeniile apărării şi securităţii, a anunţat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

FOTO: Guvernul României

„Pe agenda şedinţei de astăzi avem un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care ne dorim să diminuăm efectele creşterii preţurilor la energie şi materii prime în domeniul industriei de apărare şi, în felul acesta, prin ordonanţa de urgenţă, vom lua măsuri de ajustare a preţurilor în domeniul apărării şi securităţii", a anunţat premierul în şedinţa de guvern.

În completare, la solicitarea premierului, ministrul Economiei, Florin Spătaru, a precizat că prin intermediul ordonanţei de urgenţă vor putea fi acoperite o parte din creşterile necontrolate de preţuri şi care nu puteau fi prevăzute la momentul contractării în domeniul industriei de apărare.

"În acest sens, se impune o intervenţie legislativă de urgenţă în vederea creării cadrului legal pentru ajustarea preţului contractelor de achiziţie publică de produse şi servicii specifice care nu intră sub incidenţa Ordonanţei Guvernului nr.15 din 2021 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare pentru ajustarea preţurilor contractelor de achiziţie publică. Cu ajutorul unei astfel de ordonanţe vom putea să ajustăm preţurile pentru contractele care deja sunt semnate sau sunt în curs de derulare pentru o perioadă de 45 de zile, astfel încât riscul contractării produselor în domeniu militar să poată fi împărţit corespunzător", a explicat Spătaru.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Trei zodii care ar putea câștiga la Loto înainte de Paște. Ei s-ar putea bucura de Iepuraș mai devreme

2 VIDEO Victoraș Micula nu bea Frutti Fresh: Nu îmi plac. Vi le-am dat vouă, să fac bani, dar nu-s prost să le consum

3 VIDEO Priviți, la București, Umbrărescu a turnat deja asfalt pe singurul tronson de centură unde lucrează români

4 Scandal sexual în Austria după ce o pictoriță, proaspăt căsătorită, a chemat doi tineri în atelier

5 Scandalul sexual din armata Rusiei ia proporții