Ciucă îl felicită pe Dorin Recean: România va rămâne alături de Republica Moldova

Ciucă îl felicită pe Dorin Recean: România va rămâne alături de Republica Moldova

Nicolae Ciucă l-a felicitat pe Dorin Recean pentru nominalizarea în funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, precizând că România este alături de țara vecină pe toate dimensiunile Parteneriatului Strategic.

Nicolae Ciucă, premierul României FOTO: GOV.RO

„Felicitări, Dorin Recean pentru nominalizarea ca viitor Prim-ministru al Republicii Moldova! România va rămâne alături de Republica Moldova pe toate dimensiunile Parteneriatului Strategic, în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova. România va continua să susțină ferm Guvernul Republicii Moldova pe drumul spre integrarea în Uniunea Europeană”, a transmis Nicolae Ciucă, într-un mesaj pe Twitter.

Maia Sandu l-a desemnat pe Dorin Recean în funcția de premier, după consultările cu formațiunile parlamentare. Consultările au început, la scurt timp,după ce Natalia Gavrilița a demisionat din funcția de premier, la un an și jumătate de mandat.

,,Am avut consultări cu fracțiunile parlamentare, în urma discuțiilor, am semnat decretul prin care l-am desemnat pe Dorin Recean în calitate de candidat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. În cadrul consultărilor cu Partidul Acțiune și Solidaritate, echipa PAS și-a declarat sprijinul pentru domnul Dorin Recean”, a anunțat Maia Sandu.

Cine este Dorin Recean

În vârstă de 48 de ani, Dorin Recean este consilier al președintei țării în domeniul apărării și securității naționale și secretarul Consiliului Suprem de Securitate. În trecut, a mai activat în cadrul Guvernului, timp în care a fost implicat în scandaluri.

Candidatul la funcția de premier are o experiență de aproape trei decenii în sectorul public, privat, dar și în instituții internaționale.

Din februarie 2022, Dorin Recean este consilier al președintei țării în domeniul apărării și securității naționale și secretarul Consiliului Suprem de Securitate. A fost numit în aceste funcții, după ce în perioada anilor 2022- 2016 a fost consultant în domeniul analizelor datelor și informației, în cadrul organizațiilor internaționale. Până atunci, timp de cinci, a ocupat diferite funcții în cadrul Guvernului de la Chișinău. Astfel, în anii 2012-2015 a condus ministerul Afacerilor Interne, iar în intervalul anilor 2012-2010 a fost viceministru al Tehnologiei Informațiilor și Comunicațiilor.

A venit în sistemul public, după ce timp de opt ani a fost șef Marketing și Vânzări în cadrul unei companii. Iar cariera profesională și-a început-o la Agenția pentru restructurarea Întreprinderilor și Asistență (ARIA), un proiect al Băncii Mondiale.

El a absolvit Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) de la Chișinău în anul 1996, fiind licențiat în Managementul relațiilor economice internaționale. Apoi, a studiat MBA în cadrul NewPort University (USA), filiala din Belgia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante