Ciucă, întâlnire cu grupul de lucru al Atlantic Council pentru Strategia Mării Negre

Ciucă, întâlnire cu grupul de lucru al Atlantic Council pentru Strategia Mării Negre

Premierul Nicolae Ciucă a subliniat, în cadrul unei întâlniri cu grupul de lucru al Atlantic Council pentru Strategia Mării Negre, importanța strategică a Mării Negre în contextul războiului din Ucraina. 

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu grupul de lucru al Atlantic Council pentru Strategia Mării Negre, condus de Richard Hooker”, a informat Guvernul României într-un comunicat de presă, arătând că „în cadrul dialogului, premierul a prezentat viziunea României privind importanța strategică a Mării Negre, mai ales în contextul agresiunii militare ruse asupra Ucrainei”.

Potrivit sursei citate, premierul României a salutat proiectul de lege bi-partizan introdus de senatorul american Jeanne Shaheen în Congresul SUA. De asemenea, Nicolae Ciucă a oferit detalii privind prioritățile țării noastre în regiunea Mării Negre, atât din perspectivă militară, precum și economică.

„Șeful Guvernului a reliefat beneficiile aduse țării noastre de Parteneriatul Strategic România-SUA, care a generat securitate și prosperitate cetățenilor noștri”, a mai arătat sursa citată, menționând că, „de altfel, susținerea publică a acestui parteneriat este constantă și poziționează România în rândul statelor europene cu cea mai puternică apreciere a relației trans-atlantice.Oaspeții americani au fost interesați de modalitățile concrete prin care poate fi consolidat și extins Parteneriatul Strategic România-SUA și au salutat rolul important pe care România și l-a asumat, alături de comunitatea de valori occidentale, în sprijinirea Ucrainei și a poporului ucrainean”.  

FOTO Guvernul României


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat