Ciucă, întâlnire cu președintele Senatului Regatului Hașemit al Iordaniei. Discuții despre dezvoltarea relațiilor bilaterale

Ciucă, întâlnire cu președintele Senatului Regatului Hașemit al Iordaniei. Discuții despre dezvoltarea relațiilor bilaterale

Premierul s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu președintele Senatului Regatului Hașemit al Iordaniei, Faisa El-Fayez. Cei doi au discutat oportunitățile de dezvoltare a relațiilor bilaterale în domenii precum economie, comerț, agricultură, educație sau apărare.

Cei doi oficiali au subliniat importanța rolului judecat de ambele țări în regiune și au analizat consecințele agresiunii militare ruse în Ucraina, atât din perspectiva securității, cât și în ceea ce privește afectarea funcționării lanțurilor de aprovizionare.

Nicolae Ciucă a prezentat detalii privind asigurarea tranzitului cerealelor din Ucraina și implicarea României în asigurarea securității alimentare a țările în care producția agricolă ucraineană este esențială.

De asemenea, premierul Ciucă a transmis interesul României pentru crearea unui hub pentru produse agricole românești în zona portului Aqaba și disponibilitatea României de a utiliza mai mult îngrășământ agricol produs în Iordania.

Nicolae Ciucă, întrevedere cu președintele Senatului Iordaniei FOTO: GOV

„Premierul României a prezentat oportunitățile pe care România le poate oferi investitorilor iordanieni și din perspectiva relației cu Uniunea Europeană. Subliniind nevoia de stabilitate în zona Orientului Mijlociu și a Nordului Africii, premierul a apreciat rolul jucat de Iordania, arătând că România încurajează dialogul în regiune și din perspectiva relațiilor bune pe care țara noastră le are atât cu Israelul, cât și cu Palestina”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Nicolae Ciucă a transmis mulțumiri pentru sprijinul acordat de Iordania în repatrierea cetățenilor români din Sudan.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”