Ciucă, întâlnire cu reprezentanți ai finanțatorilor think-tank-urilor românești

Ciucă, întâlnire cu reprezentanți ai finanțatorilor think-tank-urilor românești

Premierul s-a întâlnit astăzi cu reprezentanți ai finanțatorilor think-tank-urilor românești cu activități în regiunea extinsă a Mării Negre. În cadrul întâlnirii, Nicolae Ciucă a precizat că asigurarea finanțării think-tank-urilor este de interes strategic pentru România în contextul actual.

FOTO: GOV.RO

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanți ai finanțatorilor think-tank-urilor românești cu activități în regiunea extinsă a Mării Negre. Au fost prezenți directorii Konrad Adenauer Stiftung, Friedrich Ebert Stiftung, German Marshall Fund-Black Sea Trust, Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, ROAID” , se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Potrivit sursei citate, premierul a comunicat interesul Guvernului pentru susținerea activității think-tank-urilor românești. Discuțiile au vizat prezentarea criteriilor de selecție și dificultățile finanțării think-tank-urilor, dar și bunele practici în materie. De asemenea, directorii fundațiilor și departamentelor au prezentat cele mai importante proiecte derulate în regiune cu participarea think-tank-urilor românești.

„Asigurarea finanțării acestora este de interes strategic pentru țara noastră, mai ales în contextul actual. Finanțarea celor mai bune și relevante proiecte poate asigura creșterea profilului de țară și proiectarea intereselor românești în regiunea extinsă a Mări Negre, alături de partenerii și aliații noștri”, indică sursa citată.

În cadrul întâlnirii, premierul Ciucă a subliniat necesitatea, ca prin mecanismele potrivite, statul român să își asume responsabilități în dezvoltarea acestor vectori de comunicare la nivelul societăților din regiune.

„În urma consultării cu finanțatorii, la nivelul Guvernului vor fi organizate întâlniri cu reprezentanți ai think-tankuri-lor active implicate în proiecte derulate la nivelul regiunii extinse a Mării Negre” , se arată în comunicatul transmis de Guvern.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”