Ciucă, întrevedere cu Maia Sandu. Parcursul european al Moldovei, pe agenda discuțiilor

Ciucă, întrevedere cu Maia Sandu. Parcursul european al Moldovei, pe agenda discuțiilor

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, aflată în vizită de lucru la Bucureşti, a fost primită, joi, la Palatul Victoria, de premierul Nicolae Ciucă, agenda discuțiilor vizând proiectele ccomune din energie și transporturi, cât și parcursul european al Moldovei.

FOTO Arhivă

Premierul Nicolae-Ciucă a primit-o, la Palatul Victoria, pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, aflată într-o vizită de lucru în România, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Sursa citată a arătat că „în cadrul convorbirilor au fost discutate subiectele de interes de pe agenda bilaterală, cu accent pe proiectele comune din domeniile energiei și transporturilor, care vizează racordarea Republicii Moldova la spațiul Uniunii Europene”.

De asemenea, în cadrul întrevederii „a fost subliniată necesitatea îmbunătățirii interacțiunii dintre sectoarele de afaceri din România și Republica Moldova, în scopul creșterii rezilienței economice a statului vecin”, iar „cei doi oficiali au fost de acord că, pe fondul creșterii considerabile a schimburilor comerciale în cursul anului anterior, există încă un potențial de exploatat în acest domeniu”.

Cei doi lideri politici au discutat și „teme legate de situația de securitate din Republica Moldova și evoluțiile contextului de securitate regională în scopul identificării celor mai potrivite modalități de contracarare a efectelor agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei în plan economic, social și umanitar”.

De altfel, în cadrul întânirii, premierul Nicolae Ciucă „a reafirmat susținerea politică și tehnică pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană”.

Anterior, Maia Sandu a avut și consultări politice, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis, urmate de declaraţii comune ale celor doi şefi de stat.

Pe agenda preşedintelui moldovean figurează şi o întrevedere cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Moldova, stat-cheie pentru Occident

Republica Moldova a ajuns în atenția marilor actori internaționali, fie că este vorba de sprijinul anunțat prin vocea președintelui SUA, fie prin informațiile legate de o posibilă destabilizare a Chișinăului prin intervenția rușilor.

Președinta Republicii Moldova a afirmat, în timpul declarațiilor comune cu Klaus Iohannis, că țara sa simte „mai mult ca niciodată sprijinul puternic al României pentru cetățenii Republicii Moldova, pentru pace, bunăstare și viitorul nostru european”.

La rîndul său, p reședintele României a subliniat, în declarația de presă comună cu Maia Sandu, că statul nostru este alături de țara vecină și a atras atenția asupra acțiunilor ruse de destabilizare a Chișinăului de către Moscova.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria