Ciucă, întrevedere cu premierul Serbiei. Ce au discutat cei doi șefi de guvern

Ciucă, întrevedere cu premierul Serbiei. Ce au discutat cei doi șefi de guvern

Premierul României a avut astăzi o întrevedere cu prim-ministrul Republicii Serbia, Ana Brnabić. Cei doi oficiali au discutat despre necesitatea revigorării dialogului social și creșterea nivelului de ambiție în cooperarea sectorială.

Nicolae Ciucă a menționat în timpul discuției importanța implementării proiectelor în domeniul conectivității energetice și de transport, prin dezvoltarea interconectorului de gaz România-Serbia și punerea în funcțiune a autostrăzii Timișoara - Moravița.

„Cei doi oficiali au abordat aspecte legate de necesitatea revigorării dialogului bilateral și a creșterii nivelului de ambiție în ceea ce privește cooperarea sectorială. Șeful Guvernului a indicat potențialul generos oferit de oportunitățile de intensificare a cooperării economice. Totodată, a punctat importanța deosebită a implementării proiectelor în domeniul conectivității energetice și de transport, prin dezvoltarea interconectorului de gaz România-Serbia și punerea în funcțiune a conexiunii autostrăzii Timișoara - Moravița cu drumul de mare viteză Belgrad - Vatin. De asemenea, avansarea proiectelor de transport feroviar și fluvial rămân importante pentru contactele între cetățeni, dar generează și beneficii pentru economie”, se arată în comunicatul transmis de Guvern.

De asemenea, premierul român a punctat și aspecte legate de comunitatea românească din Serbia, cum ar fi decizia autorităților sârbe de a ceda fără condiții complexul “Luceafărul” din localitatea Vârșeț în proprietatea statului român.

„În ceea ce privește aspectele legate de comunitatea românească din Serbia, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a reiterat aprecierea deosebită pentru decizia autorităților sârbe de a ceda fără condiții complexul “Luceafărul” din localitatea Vârșeț în proprietatea statului român. Premierul României a subliniat că acest demers va contribui la avansarea relației bilaterale și a colaborării sectoriale, reiterând interesul părții române pentru deschiderea de Institute Culturale între cele două țări”, indică sursa citată.

Întrevederea premierului cu prim-ministrul Republicii Serbia FOTO: GOV.RO

Premierul României și Ana Brnabić au discutat și despre modalitățile de sprijinire a parcursului european al Republicii Serbia, Ciucă reiterând angajamentul României pentru susținerea Serbiei în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

„În schimbul de opinii dintre cei doi oficiali, au fost abordate și modalitățile de sprijinire a parcursului european al Republicii Serbia. Premierul Ciucă a reconfirmat angajamentul României pentru susținerea avansării Serbiei în procesul de aderare la Uniunea Europeană, insistând asupra importanței reformelor și consolidării capacității administrative. În ceea ce privește stabilitatea în regiunea Balcanilor de Vest, mai ales în contextul agresiunii rusești din Ucraina, Șeful Guvernului a salutat acordul recent facilitat de Uniunea Europeană în dialogul Belgrad - Priștina. În acest context, flexibilitatea și capacitatea de compromis a părților sunt esențiale pentru climatul de stabilitate în regiune”, se arată în comunicatul transmis de Guvern.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

4 „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut” / Dezvăluiri fără perdea despre Putin făcute de Boris Johnson

5 Voi ce părere aveți? / Text controversat al psihiatrului-vedetă Gabriel Diaconu, care o apără pe doctorița șpăgară de la Suceava