Ciucă își dă demisia vineri. Cum vor fi negociate ministerele pentru noul Guvern. PSD, primul care alege un portofoliu greu

Ciucă își dă demisia vineri. Cum vor fi negociate ministerele pentru noul Guvern. PSD, primul care alege un portofoliu greu

Premierul României, Nicolae Ciucă, a precizat că vineri e ziua când, „conform calendarului”, își depune mandatul de șef al Guvernului. Legat de negocierile pentru noul Cabinet, liberalul a subliniat că e varianta respectării protocolului sau rediscutarea fiecărui minister în parte.

Nicolae Ciucă, premierul României FOTO mediafax

Vineri este ziua în care conform calendarului îmi depun mandatul”, a precizat Nicolae Ciucă, într-o declarație dată la Vila Florica, după celebrarea a 148 de ani de la fondarea PNL.

Întrebat cum vor avea loc discuțiile pentru noul Guvern, președintele punctat: „Nu am încheiat încă negocierile. Orice formulă, de la cea din protocol, de la cea a asumării ministerelor, e deschisă.”, completând că „există discuții, negocieri”.

Nicolae Ciucă nu a vrut să dea un răspuns tranșant privind modul cum va alege fiecare partid, dacă va fi sistem de trageri. „Știți bine cum se fac astfel de negocieri. Modul în care se asumă fiecare minister are o anumită procedură”, a punctat premierul.

Ciucă a recunoscut însă că PSD e primul care va alege în ceea ce privește ministerele. „E normal să fie o ierarhizarea de ponderea fiecărui partid în Parlament și în Coaliție”.

Chestionat despre viitorul său politic, liderul PNL nu a dat un răspuns tranșant. „Se consumă ziua de vineri și iau decizie. Până luni iau o decizie”

De asemenea, Nicolae Ciucă a negat că ar fi avut o discuție cu președintele Klaus Iohannis. „Vom avea o discuție cu domnul președinte după ce finalizăm negocierile. Președintele nu se implică în acest proces, e decizia partidelor ce fac”, a afirmat Ciucă.

Întâlnire de taină

Potrivit informațiilor „Adevărul”, conducerea restrânsă a PNL a avut marți seară o întâlnire cu Klaus Iohannis, în care li s-ar fi transmis să fie făcută schimbarea de premieri, fără a fi bulversată situația politico-socială existentă, mai ales în contextul problemelor apărute.

O întâlnire în format de lideri de Coaliție ar urma să aibă loc joi, potrivit informațiilor „Adevărul”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...