Ciucă l-a primit la Palatul Victoria pe ambasadorul Japoniei în România, Hiroshi Ueda. Ce teme au fost discutate

Ciucă l-a primit la Palatul Victoria pe ambasadorul Japoniei în România, Hiroshi Ueda. Ce teme au fost discutate

„Ambasadorul Ueda a mulţumit pentru căldura manifestată de către români, compasiunea şi prezenţa în număr mare atât a personalităţilor, cât şi a multor altor cetăţeni români la reşedinţa sa, pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului premier japonez Shinzo Abe. În cadrul dialogului, au fost abordate temele fundamentale ale relaţiilor bilaterale”, se arată în comunicatului Executivului.

Partea japoneză a subliniat importanţa actualizării viitorului cadru de Parteneriat Strategic româno-nipon, în contextul invaziei ruse în Ucraina şi având în vedere interesul direct al Japoniei pentru situaţia din regiune, al implicării sale în susţinerea ajutorului umanitar pentru Ucraina şi statele vecine, cu precădere România şi Polonia.

Ambasadorul Hiroshi Ueda a menţionat că Japonia este profund implicată în evoluţiile actuale de securitate şi urmăreşte cu atenţie evoluţia războiului Rusiei în Ucraina, fiind interesată de consolidarea relaţiilor între statele euro-atlantice.

În privinţa proiectelor bilaterale, au fost trecute în revistă obiective precum construcţia podului de la Brăila peste Dunăre - care va fi finalizat până la sfârşitul anului - sau Magistrala de Metrou M6 Gara de Nord-Otopeni - care va fi începută cât de curând, cu management japonez. O altă temă de interes comun este legată de proiectul SMR-urilor dezvoltate în România de compania americană NuScale, ale căror reactoare de mici dimensiuni reprezintă o soluţie eficientă şi sigură.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”