Ciucă, la Parlamentul European. Discuții privind aderarea României la Schengen

Ciucă, la Parlamentul European. Discuții privind aderarea României la Schengen

Parlamentului European, Roberta Metsola, l-a primit, miercuri, la sediul Legislativului UE, pe premierul Nicolae Ciucă, în cadrul vizitei de două zile pe care o efectuează la Bruxelles.

Premierul a fost primit de Roberta Metsola la Parlamentul European FOTO Guvernul României

Potrivit unui comunicat de presă, premierul Nicolae Ciucă a avut o întrevedere cu noua președintă a Parlamentului European, Roberta Metsola, cu care „a abordat subiecte legate de aderarea României la Spațiul Schengen, răspunsul Uniunii Europene la agresiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei, consolidarea acțiunii Uniunii Europene în vecinătatea sa și securitatea energetică”.

De asemenea, potrivit sursei citate, șeful Guvernului român a evocat „sprijinul consecvent și activ al forului legislativ european și al președintei Roberta Metsola față de obiectivul de concretizare a aderării României la Spațiul Schengen până la finele anului” și a mulțumit , pentru susținere.

„Rezoluția adoptată recent de Parlamentul European recunoaște pe deplin așteptările legitime ale României privind aderarea la Spațiul Schengen, ceea ce ne dă încredere că acțiunile consistente asumate de România privind aplicarea standardelor acquis-ului Schengen oferă baza solidă pentru adoptarea rapidă a unei decizii politice favorabile”, a transmis Nicole Ciucă.

Șeful Executivului a reconfirmat și „interesul comun pentru consolidarea unității de acțiune și a coeziunii Uniunii în fața provocărilor actuale. În acest context, premierul Nicolae Ionel-Ciucă și-a exprimat aprecierea deosebită față de acțiunea consistentă a Parlamentului European și față de viziunea pragmatică a președintei Roberta Metsola în favoarea unui răspuns rapid și ferm al Uniunii în fața războiului Rusiei din Ucraina”.

„În acest context, schimbul de opinii a confirmat convergența de viziune privind necesitatea consolidării sprijinului robust al Uniunii, al instituțiilor europene și statelor membre pentru avansul Ucrainei și al Republicii Moldova în pregătirea pentru aderare, conform opțiunii lor strategice europene și în spiritul statutului lor de țări candidate”, mai arată sursa citată.

Vizită de lucru la Bruxelles. Întâlniri cu mai mulți oficiali

Premierul Nicolae Ciucă efectuează o vizită la Bruxelles, unde va avea întrevederi cu mai mulți oficiali, printre care și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

Premierul este însoţit şi de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu și de ministrul Justiției Cătălin Predoiu.

Miercuri, experţii Comisiei Europene şi ai statelor membre prezintă, la Bruxelles, Grupului de lucru pentru chestiuni Schengen, raportul şi concluziile lor privind misiunea de evaluare Schengen din România şi Bulgaria, potrivit Agerpres.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...