Ciucă: Mandatul PNL este căutarea soluţiilor pentru susţinerea unui guvern minoritar

Ciucă: Mandatul PNL este căutarea soluţiilor pentru susţinerea unui guvern minoritar

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat, luni, înaintea întâlnirii cu liderul USR Dacian Cioloş, că mandatul de la PNL este căutarea soluţiilor pentru susţinerea unui guvern minoritar şi va avea discuţii cu toate partidele care doresc să înţeleagă că trebuie să găsite soluţii pentru situaţia de criză.

"Suntem în Parlamentul României, aici sper să avem dialog şi să căutăm soluţii. Este foarte uşor de a spune 'nu facem', nu cred că ne găsim în situaţia să spunem 'nu facem'. (...) Eu am venit să avem un dialog şi să căutăm soluţii", a afirmat Ciucă, la Parlament, înaintea întâlnirii cu reprezentanţii USR.

El a mai spus că va avea discuţii cu toţi cei dispuşi.

"Vom avea discuţie cu toţi cei care sunt dispuşi să avem această discuţie şi să înţeleagă faptul că noi trebuie să găsim soluţii pentru situaţia de criză.(...) Mandatul la nivelul partidului este acesta: să căutăm susţinere pentru un guvern minoritar", a adăugat Ciucă.

Acesta a precizat că a finalizat programul de guvernare.

"Am discutat cu domnul Marcel Ciolacu la telefon. A rămas să finalizăm programul de guvernare, să analizăm cele 10 măsuri prioritare ale dumnealor. Am finalizat programul, finalizăm măsurile, finalizăm întâlnirea de astăzi cu domnul Dacian Cioloş şi, ulterior, vom relua discuţiile. Suntem dispuşi să discutăm, să avem dialog - unde, cum şi când urmează să stabilim", a adăugat premierul desemnat, chestionat fiind dacă ar fi dispus să facă un guvern alături de PSD.

Întrebat dacă s-a întâlnit cu liderii PSD, Ciucă a răspuns: "Nu, am fost la Guvern ieri toată ziua". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Băăăă! / Avocata care i-a apărat pe Mike Tyson și pe Michael Jackson, cooptată în „echipa globală” de apărători ai fraților Andrew și Tristan Tate

4 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate

5 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...