Ciucă nu vrea renegocierea ministerelor

Ciucă nu vrea renegocierea ministerelor

Premierul Nicolae Ciucă a refuzat să dea un răspuns cu privire la disponibilitatea liberalilor privind renegocierea portofoliilor, afirmând că în prezent Guvernul are o structură asumată de fiecare partid al Coaliției.

Ciucă refuză renegocierea ministerelor FOTO Inquam Photos

„În acest moment Guvernul are o structură și funcționăm pe structura care a fost asumată, agreată de fiecare partid din Coaliție”

Fiind întrebat dacă ar putea fi schimbări în împărțirea ministerelor la momentul rotației premierul, Nicole Ciucă a refuzat să dea un răspuns afirmând răspuns că deocamdată liderii Coaliției trebuie să se ocupe de situația curentă.

PSD vrea schimb de portofolii după vacantarea Ministerului Apărării

Demisia lui Vasile Dâncu din fruntea MApN este văzută de social-democrați drept o oportunitate de renegociere a ministerelor.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a cerut premierului Nicolae Ciucă să preia conducerea interimară a ministerului, motivând că „România are obligaţia să asigure stabilitate pe Flancul estic al NATO”.

Șeful PSD a lăsat însă public de înțeles, încă din prima zi, că portofoliul ar putea fi transferat definitiv la PNL, explicând că „orice este posibil în politică”, fiind întrebat cu privire la această posibilitate.

Privind îndemnurile din partea liberalilor de a urgența propunerea pentru conducerea MApN, Ciolacu a afirmat că „în momentul acesta ministerul Apărării are la conducere omul care a condus acel minister și a fost șeful de stat major. Deci, nu este o problemă în acest moment la ministerul Apărării”.

Ministerul Energiei, în vizorul social-democraților

Social-democrații vor să renunțe la conducerea MApN pentru a obține portofoliul de la Energie, fiind, de altfel, un minister pe care au pus ochii în urmă cu mai mulți ani, însă nu au mai reușit să îl obțină.

Pentru postul de premier, potrivit surselor „Adevărul”, ar fi vizat chiar fostul premier Mihai Tudose, care a fost inițial vehiculat pentru conducerea Apărării.

De altfel, social-democrații au criticat măsurile luate de actualul ministru liberal Virgil Popescu, încă de la începutul mandatului, afirmând că liberalizarea pieței de energie a fost făcută haotic.

PSD, draft pentru modificări privind OUG pe Energie

Mai mult, șeful PSD a anunțat că partidul său are un un draft cu modificările la Ordonanţa pe energie, afirmând că ar dori să vadă o propunere din partea actualului ministru.

Și purtătorul de cuvânt al social-democraților le-a transmis colegilor din PNL că trebuie să accepte că reglementarea temporară a prețului la energie și gaze este singură „soluție viabilă”.

„Le propunem să nu mai stea încremeniți în trecut și să privească alături de noi spre viitor, adică să accepte că singura soluție viabilă este reglementarea temporară a prețului energiei și gazelor”, a spus Oprea, într-un răspuns pentru purtătorul de cuvânt al PNL, care a afirmat că este riscant ca după intrarea în vigoare a ordonanței pe energie să vină o schimbare atât de bruscă, cum ar fi revenirea la piața reglementată prin lege.

De asemenea, Radu Oprea i-a mai transmis liberalului că „declarații de genul celei de azi a purtătorului de cuvânt al PNL Ionuț Stroe, îl pun pe premierul Ciucă într-o situație extrem de delicată față de români”.

„Înțeleg că de data aceasta pregătesc un draft pentru reglementarea pieței , pe care și-o doresc ei, pot să o facă , nu putem interveni la nivel de activitate politică , dar cu siguranță dacă își doresc acest lucru trebuie să vină cu el în cadrul coaliției. Ulterior dacă se cade de acord asupra acestui subiect mergem mai departe, intrăm pe zoom a procesului legislativ fie că vorbim de Guvern sau de Parlament. Dar deocamdată este destul de riscant ca la nici 2 sau 3 săptămâni la intrearea îăn vigoare a unei ordonanțe de urgentă să să vii cu o asemenea schimbare bruscă și să propui o piață reglementată printr-o nouă lege”, afirmase anterior liberalul Ionuț Stroe.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia