Ciucă: „Participarea PNL la guvernare, o garanție împotriva derapajelor”. Anticipatele, eliminate de pe agendă

Ciucă: „Participarea PNL la guvernare, o garanție împotriva derapajelor”. Anticipatele, eliminate de pe agendă

Premierul Nicolae Ciucă le-ar fi atras atenția liberalilor asupra necesității rămânerii PNL la guvernare. De asemenea, potrivit unor surse liberale, șeful formațiunii politice a subliniat că șansa PNL este să joace cartea politicii echilibrate.  

FOTO Inquam Photos

„Într-o lume în curs de polarizare, România aparține astăzi lumii libere și prospere. Dar acest statut, nu ne pune la adăpost de amenințări. Suntem o țară de graniță a acestei lumi dezvoltate și în această calitate suntem supuși riscurilor destabilizării. De aceea asigurarea stabilității politice și administrative este foarte importantă pentru perioada următoare”, le-a explicat Ciucă liberalilor în ședința de miercuri seară.

Potrivit actualului șef al Guvernului, acest lucru dă u rol important partidului pe scena politică, de a asigura stabilitate și echilibru. „De aici și rolul pe care îl avem ca partid pe scena politică. România are nevoie de politică matură și de o guvernare stabilă. Iar șansa PNL este să joace cartea politicii echilibrate”, le-ar fi transmis premierul Nicolae Ciucă liberalilor. 

„Aș spune chiar mai mult, PNL trebuie să fie la guvernare ca o garanție împotriva oricăror derapaje, fie ele economice sau în politica externă”, a mai subliniat Ciucă, potrivit surselor liberale. 

Rotativa guvernamentală. Ciolacu va prelua funcția de premier 

În spațiul public, pe fondul schimbărilor care urmează să aibă loc odată cu rotativa guvernamentală, liderii politici ai Coaliției au lansat mai multe afirmații privind posibilitatea organizării anticipatelor, în locul schimbării conducerii Executivului în luna mai. UDMR s-a pronunțat pentru anticipate și fără existența unei crize politice, în timp ce PSD a plusat că s-ar ajunge la acest lucru doar dacă PNL nu vrea să cedeze funcția de premier, iar șeful statului nu ar accepta propunerea făcută de social-democrați. 

În acest caz, șeful statului, Klaus Iohannis, a susținut că în cazul unor eventuale neînțelegeri privind rotativa și ajungerea la alegeri anticipate, se va implica pentru a susține stabilitatea țării, fiind însă încrezător că rotativa va avea loc, iar coaliţia PSD-PNL va merge mai departe.

Ca urmare a rocadei, președintele Camerei Deputaților, Șeful PSD Marcel Ciolacu ar urma să preia conducerea Guvernului, iar actualul premier, Nicolae Ciucă, ar urma să meragă la șefia Senatului. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...