Ciucă: Pensiile militare sunt pensii de serviciu, nu sunt pensii speciale / Reglementarea acestora, analizată de grupuri de lucru la Ministerul Muncii

Ciucă: Pensiile militare sunt pensii de serviciu, nu sunt pensii speciale / Reglementarea acestora, analizată de grupuri de lucru la Ministerul Muncii

„Primul lucru pe care vreau să îl subliniez este că pensiile militare, indiferent de domeniul de activitate unde îşi desfăşoară activiitatea, sunt pensii militare de stat, pensii de serviciu, nu sunt pensii speciale”, a spus premierul.

Liderul de la Palatul Victoria a precizat: „La nivelul coaliţiei am decis ca tot ceea ce înseamnă reglementarea salariilor şi a pensiilor să constituie activitatea de analiză în interiorul grupurilor de lucru care vor lua fiinţă la nivelul Ministerului Muncii, din care vor face parte atât reprezentanţii structurilor guvernamentale cât şi reprezentanţii patronatelor, sindicatelor, societăţii civile, astfel încât să putem să avem până la finalul anului ceea ce va reprezenta îndeplinirea jalonului nostru din PNRR şi pentru salarii şi pentru pensii”. Ciucă a arătat că ”discutăm aici de ceea ce înseamnă echilibrarea, eliminarea inechităţilor şi toate problemele pe care le ştim cu toţii în sistemul de salarizare şi de pensii”.

„Este o decizie care a fost luată în coaliţie, care deja a început să prindă contur la nivelul Guvernului, în interiorul Ministerului Muncii”, a mai declarat şeful Executivului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?