Ciucă: Pensionarii vor fi ajutați, așa cum i-am ajutat de când am preluat guvernarea

Ciucă: Pensionarii vor fi ajutați, așa cum i-am ajutat de când am preluat guvernarea

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, că pensionarii vor fi ajutaţi şi anul acesta să treacă mai uşor peste iarnă.

Ciucă susține că Guvernul va sprijini pensionarii în continuare FOTO: GOV.ro

"Pensionarii vor fi ajutaţi, aşa cum i-am ajutat de când am preluat guvernarea, cu tot ceea ce putem, pentru că au nevoie de ajutor şi trebuie să îi ajutăm", a afirmat Ciucă, la Biblioteca Centrală Universitară, întrebat dacă pensionarii vor fi ajutaţi şi anul acesta, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă aceştia vor primi vouchere de 250 de lei lunar pentru a-şi plăti facturile, premierul a spus: "Nu putem să discutăm despre sume. Este posibil să primească şi ne-am angajat să majorăm pensiile, şi, de asemenea, în funcţie de banii de la buget, să acordăm şi acele vouchere, astfel încât să putem să îi sprijinim să treacă mai uşor prin iarnă".

Subiectul majorării pensiilor rămâne un subiect sensibil în cadrul coaliției de guvernare, existând variante diferite cu privire la procentul de creștere.

Premierul a afirmat că PNL nu dorește o majorare a pensiilor sub 15%, avânsând chiar la un procent mai mare.

„Urmează ca cea care este cea mai benefică pentru populaţie să fie anunţată atunci când o vom agrea în coaliţie”, a declarat miercuri, Ciucă, aflat într-o vizită de lucru în județul Dâmbovița, alături de Marcel Ciolacu.

Cu toate acestea, anterior premierul a fost mult mai generos cu procentul de majorare, indicând 15%. „Este o cifră pe care am discutat-o şi o susţin cu toată puterea mea”, explica şeful Executivului zilele trecute. 

Liderul PSD a precizat că în privința majorării pensiilor se află pe aceeași lungime de undă cu premierul.

„La pensii am aceeaşi abordare ca domnul prim-ministru: sunt mai multe variante de lucru. Normal, reprezint un partid social-democrat, am abordarea în care doresc, totuşi, să fim corecţi cu toată lumea, în această perioadă un pic încărcată pentru noi toţi, şi pentru cei cu venituri mai mari, dar mai ales pentru cei cu venituri mai mici”, susține Ciolacu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”