Ciucă: PNL are de înfruntat trei mari provocări, inclusiv să schimbăm partidul din interior

Ciucă: PNL are de înfruntat trei mari provocări, inclusiv să schimbăm partidul din interior

Premierul Nicolae Ciucă a explicat că partidul pe care îl conduce se confruntă cu trei provocări, fiind vorba de gestionarea crizei, modelarea viitorului și o introspecție privind necesitatea de schimbare a formațiunii. 

Premierul susține că sunt trei mari provocări cu care se confruntă PNL FOTO Inquam Photos

„În prezent, Partidul Național Liberal are de înfruntat trei mari provocări”, a susținut premierul Nicloae Ciucă într-o postare pe Facebook, explicând că o primă provocare „ține de gestionarea crizei și schimbările unui mediu internațional marcat de incertitudine”, iar „PNL a înțeles să-și asume în acest context internațional complicat un comportament care să fie responsabil, în interesul românilor și al României”.

Potrivit premierului, a doua mare provocare ține de felul în care văd liberalii „viitorul și soluțiile pentru acest viitor”.

„PNL are datoria să definească pe termen mediu și lung modul în care trebuie să arate România, să identifice restanțele economice, politice și instituționale la peste 30 de ani de la Revoluție”, respectiv ce obiective trebuie depășite.

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă vorbește și despre o provocare privind introspecția, arătând că formațiunea politică are nevoie de acest proces de reflecție pentru a vedea dacă pot oferi un model de de practici politice sau, dimpotrivă, oferă contra-modele de conduită.

„Ca să schimbăm societatea, trebuie să ne schimbăm pe noi (...) La viitoarele alegeri vom sta pe picioarele noastre! Nu ne vom baza pe alții, nici pe partenerii de guvernare. Succesul depinde numai de noi, în sensul că trebuie să înțelegem ce avem de făcut, să ne adaptăm la schimbare din mers, să venim cu idei noi, inclusiv să schimbăm partidul din interior”, a mai transmis Ciucă, explicând că prin prezența PNL la guvernare, partidul se adresează societății românești în ansamblul și lansând o invitație pentru a privi cu optimism spre viitor 

„Prin noi înșine este un crez mai valabil ca oricând”, a conchis ppremierul Nicolae Ciucă. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…