Ciucă: PNL trebuie să fie motor al măsurilor care generează creșterea clasei de mijloc

Ciucă: PNL trebuie să fie motor al măsurilor care generează creșterea clasei de mijloc

Premierul României a precizat, la o întâlnire cu liberalii din Vrancea, faptul că PNL va trebui să fie un garant al stabilității și după rotativă, fiind urmărită consolidarea formațiunii ca reprezentantă a clasei de mijloc.

Premierul Nicolae Ciucă vrea stabilitate politică și după 25 mai FOTO Inquam Photos

România are nevoie în continuare de o guvernare stabilă pentru a putea face amenințărilor din jur”,  a transmis liderul de la Palatul Victoria, la întâlnirea cu colegii liberali din Vrancea, potrivit informațiilor „Adevărul”.

Succesul rotativei va însemna un prim exemplu din istoria noastră postdecembristă de guvernare partajată între dreapta și stânga politică. Rolul PNL după rotativă va rămâne același, de garant al stabilității guvernamentale și de motor al măsurilor care generează creșterea clasei de mijloc. A oamenilor cu o calitate a vieții decentă”, le-a mai spus premierul Nicolae Ciucă liberalilor vrânceni. 

Președintele PNL a vorbit și de problemele locale. „O cauză importantă a diferențelor de dezvoltare a României este infrastructura deficitară de transport. Județul Vrancea poate deveni un nod important de transport. Liberalii de la centru și din județ trebuie să pună umărul la realizarea acestui obiectiv”, a mai transmis Nicolae Ciucă. 

Ce se întâmplă în filiala Vrancea

PNL Vrancea a fost una din filialele cele mai afectate de războiul politic între Florin Cîțu și Ludovic Orban. Liberalii vrânceni au mers alături de Ludovic Orban, iar acest lucru le-a adus inclusiv pierderea unor secretari de stat, când Florin Cîțu încă mai era premier. După plecarea lui Ludovic Orban din PNL, în noua formațiune a plecat și Ion Ștefan, fost ministru al Dezvoltării și unul dintre politicienii care controlau organizația. 

Potrivit informațiilor „Adevărul”, în prezent are loc încercarea normalizării relațiilor între organizația județeană și cea de la centru. De altfel, în Vrancea este o situație inedită, pentru că și celălalt partid mare din Coaliție e tot în reconstrucție. După alegerile din 2020, PSD a încercat să scape de controlul lui Marian Oprișan, lider care a condus cu mână de fier organizația timp de două decenii. 

Planurile de la rocada

Nicolae Ciucă le-a transmis de curând colegilor săi că va avea loc schimbarea de premier la sfârșit de mai, început de iunie, fără probleme, pentru că vor să evite orice posibilă neînțelegere care ar declanșa o criză. Dilemele sunt legate de modul cum va avea loc tranziția, adică faptul că dacă va avea loc renegocierea protocolului de colaborare sau se va merge pe modul cum a fost semnat în noiembrie 2021. Dacă nu au loc schimbări ale protocolului, PNL va prelua două ministere-cheie în context politic și electoral. În primul rând, Ministerul Finanțelor, un minister avizator, de unde pleacă banii în teritoriu. De asemenea, PNL va prelua și Transporturile, un portofoliu important, mai ales că în 2024 sunt programate mai multe inaugurări de drumuri, inclusiv unele loturi din Autostrada Moldovei. 

PSD-iștii ar dori o renegociere a protocolului, fiind dorită mai ales menținerea Ministerului Transporturilor. După sărbătorile pascale ar urma să înceapă discuțiile pe tema modului cum va avea loc rocada. Cel mai probabil ca premier va veni Marcel Ciolacu, președintele PSD, în timp ce funcția sa va fi preluată de Sorin Grindeanu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…