Ciucă: Pregătim majorarea valorii tichetelor de masă pentru angajaţi la 40 de lei / Când vor fi gata noile tichete

Ciucă: Pregătim majorarea valorii tichetelor de masă pentru angajaţi la 40 de lei / Când vor fi gata noile tichete

Premierul României facut un bilanţ al activităţilor din această săptămână, arătând că a început demersurile pentru a majora valoarea tichetelor de masă pentru angajaţi la 40 de lei, dorind ca măsura să se aplice începând cu 1 iulie.

Premierul României, Nicolae Ciucă FOTO gov.ro

Se încheie o săptămână cu decizii importante pentru dezvoltarea României. Am început demersurile pentru a majora valoarea tichetelor de masă pentru angajaţi la 40 de lei şi ne dorim ca noua valoare nominală să se aplice începând cu 1 iulie. În cursul vizitei de lucru de la Iaşi, am trecut în revistă planurile pentru acest judeţ: spitalul regional, reabilitarea spitalului pentru copii ”Sfânta Maria”, autostrăzile A7 şi A8 şi toate proiectele de utilităţi în valoare de 1,5 miliarde lei derulate prin ”Anghel Saligny”, a transmis premierul Nicolae Ciucă pe Facebook.

Ciucă susține că, alături de partenerii de guvernare, a căutat cele mai bune soluţii pentru a aduce mai mulţi bani la bugetul de stat. „Trebuie să dăm dovadă de mai multă chibzuinţă în cheltuirea banului public. Putem administra mai eficient banii publici folosiţi pentru bunuri, servicii, autovehicule, mobilier şi alte cheltuieli care pot fi mai bine gestionate, dar nu ne vom atinge de veniturile oamenilor”, a mai afirmat şeful Executivului.

Premierul României mai menţionează că a participat şi în acest an la activitatea de împachetare a cadourilor pentru cei puţin peste 1.000 de veterani de război, în contextul zilei dedicate, pe care o marcăm în fiecare an pe 29 aprilie.

Întâlnirea cu echipa liberală din Gorj a fost una extrem de productivă. Am avut o amplă dezbatere despre obiectivele de dezvoltare ale judeţului. Îmi doresc ca transformarea Gorjului să însemne diversificarea economiei, reducerea decalajelor faţă de alte unităţi administrative, dar şi venituri mai mari pentru locuitorii de aici”, a completat liderul de la Palatul Victoria.

Acordul cu Comisia Europeană

Premierul României a salutat acordul provizoriu la care a ajuns Comisia Europeană cu cele cinci state afectate de situația cerealelor ucrainene. Ciucă a precizat că măsurile convenite demonstrează că România a avut o abordare strict europeană.

„Salut acordul provizoriu la care a ajuns Comisia Europeană cu cele cinci state afectate de situația cerealelor din Ucraina, printre care și România. Măsurile convenite demonstrează că abordarea României de a avea o poziție strict europeană, cu evitarea oricăror excese unilaterale, a fost una corectă și echilibrată și că, astfel, le vom putea garanta fermierilor români mai mult sprijin decât dacă am fi procedat individual”, a transmis premierul Ciucă, într-o postare pe Facebook.

Nicolae Ciucă a precizat că acordul prevede un nou pachet de susținere în valoare de 100 de milioane de euro pentru fermierii afectați din statele vecine Ucrainei. României îi va reveni suma de 20 de milioane de euro, jumătate bani europeni și jumătate de la bugetul de stat.

Premierul a subliniat că acordul încheiat stabilește și retragerea măsurilor unilaterale luate de unele state europene și permite interzicerea importului a patru produse agricole ucrainene: grâu, porumb, rapiță și semințe de floarea soarelui.

De asemenea, Comisia a prevăzut și o procedură accelerată de investigare a impactului pe piață, ceea ce va permite ca și pentru alte produse să poată fi luate măsuri de restricționare începând cu data de 5 iunie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...