Ciucă: PSD a dorit la guvernare; Cîţu: Am avut 3 consultări despre mandat şi a rămas la fel - Guvern minoritar

Ciucă: PSD a dorit la guvernare; Cîţu: Am avut 3 consultări despre mandat şi a rămas la fel - Guvern minoritar

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că PSD a dorit să intre la guvernare, însă a precizat că PNL a dat un mandat clar, pentru Guvern minoritar.

El a fost întrebat dacă i-ar fi fost confortabil să guverneze şi cu miniştri de la PSD.

"În acest moment, nu s-a pus problema pentru un astfel de construct. Am pregătit toate discuţiile şi am negociat pe marginea mandatului. Aici nu ţine de mine ca persoană sau de cineva anume, sunt decizii politice, care trebuie asumate la nivelul conducerii partidului, la nivelul conducerii partidelor, pentru că ne găsim în această situaţie, tocmai, că aceste linii de negociere nu au fost acceptate", a spus Ciucă după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Premierul desemnat a arătat că a discutat la telefon cu liderii USR şi PSD liniile principale de negociere.

"Am analizat, poate chiar şi elemente de detaliu, pentru că astfel s-a ajuns la decizia pe care a luat-o, astăzi, conducerea partidului. Astea au fost propunerile. PSD a dorit să intre la guvernare şi... (...) Nu este vorba doar de decizia mea. Nu făceam un Guvern doar al meu", a mai spus Ciucă.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a precizat la rândul său că au existat trei consultări în partid cu privire la mandatul de negociere, dar că de fiecare dată a rămas acelaşi, respectiv un Guvern minoritar cu UDMR, susţinut de minorităţi.

"Ne-am întors de vreo trei ori în partid la consultări despre mandat. De fiecare dată, ne-am întors cu acelaşi lucru. (...) Am avut trei consultări pe acest mandat, între momentul în care a fost aprobat şi, după aceea, de fiecare dată ne-am întors şi ne-am consultat şi mandatul a rămas la fel", a subliniat el.

Cîţu a fost întrebat şi dacă exclude varianta unui premier tehnocrat sau de la PSD, cu sprijin din partea PNL, în cazul în care Guvernul Ciucă nu va trece de Parlament.

"Orice variantă o să fie discutată în forurile de conducere ale partidului şi dacă întruneşte majoritatea voturilor, ea o să fie acceptată", a răspuns el. AGERPRES/(A - autor: Florentina Peia, editor: Florin Marin, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...