Ciucă: Regele Charles al III-lea a acţionat întotdeauna ca un adevărat Ambasador al României

Ciucă: Regele Charles al III-lea a acţionat întotdeauna ca un adevărat Ambasador al României

Premierul Nicolae Ciucă a precizat în cadrul recepției organizate de ambasada Marii Britanii la Bucureşti cu ocazia recentei încoronări a Majestăţilor Sale Regele Charles al III-lea şi Regina Camilla, că acesta a acţionat întotdeauna ca un adevărat ambasador al României.

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

„Îmi face o deosebită plăcere să particip astăzi la recepţia organizată de Ambasada Marii Britanii la Bucureşti cu prilejul recentei încoronări a Majestăţilor Lor Regele Charles al III-lea şi Regina Camilla. România şi Marea Britanie se bucură de o relaţie excelentă, concretizată în Parteneriatul nostru Strategic pe care l-am reînnoit în urmă cu două luni. Suntem ţări cu viziuni similare, nu doar aliaţi, iar politicile noastre în materie de securitate, apărare şi afaceri externe sunt practic similare. În această perioadă complicată, în care Rusia a declanşat un război pe scară largă asupra Ucrainei, prietenia, cooperarea şi relaţia militară dintre ţările noastre se bucură de o şi mai mare apreciere”, a afirmat Nicolae Ciucă, joi la recepţia organizată de Ambasada Britanică la Bucureşti cu prilejul recentei încoronări a Majestăţilor Sale Regele Charles al III-lea şi Regina Camilla.

Premierul Nicolae Ciucă a mai atras atenția asupra românilor care locuiesc în Regatul Unit al Marii Britanii, care „au fost bine primiţi şi s-au integrat în societatea britanică”. „Au fost multiple ocazii în care militarii noştri au luptat umăr la umăr într-o serie de teatre de operaţii de primă importanţă pentru Alianţa Nord-Atlantică şi în cadrul diferitelor coaliţii de voinţă ale ţărilor democratice cu vederi similare. Educaţia, cercetarea, formarea, expertiza sunt alte domenii de cooperare de primă importanţă pentru cetăţenii noştri. Peste un milion de români au ales să locuiască în Regatul Unit, au fost bine primiţi şi s-au integrat în societatea britanică. Vă mulţumesc, domnul ambasador, pentru aprecierile pe acre le-aţi făcut faţă de cetăţenii români, peste un milion de cetăţeni români care astăzi lucrează şi trăiesc în Marea Britanie”, a completat Ciucă.

„Permiteţi-mi să felicit poporul britanic, cu ocazia recentei încoronări a Majestăţilor Lor Regele Charles al III-lea şi Regina Camilla. Am avut ocazia să-l întâlnesc pe Majestatea Sa Regele Charles al III-lea pe parcursul mandatului meu şi nu pot decât să susţin ideea că a acţionat întotdeauna ca un adevărat Ambasador al României, cu o profundă afinitate pentru ţara noastră, promovând România, inclusiv ca destinaţie turistică, dar şi numeroase acţiuni umanitare şi de cercetare a unor importante teme de interes comun”, a mai precizat şeful Executivului.

Potrivit premierului, „Majestatea Sa reprezintă una dintre cele mai importante legături dintre ţările noastre. Îl felicit pe Majestatea Sa Regele Charles al III-lea pentru încoronare şi pentru asumarea dificilei responsabilităţi de a domni ca suveran al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în aceste vremuri deosebit de complicate”.

Totodată, premierul României a dat asigurări privind consolidarea relațiilor dintre cele două state.

„Doresc, domnule ambasador, să vă mulţumesc pentru această oportunitate şi pentru tot ceea ce aţi făcut pentru relaţia dintre Marea Britanie şi România în cele două mandate în care v-aţi desfăşurat activitatea la Bucureşti şi să vă asigur că, la fel cum am cooperat până acum şi cu o foaie de parcurs recent semnată în parteneriatul nostru strategic, relaţiile se vor consolida şi vom avea împreună obiective comune de îndeplinit. Vă mulţumesc! Dumnezeu să-l binecuvânteze pe rege! Dumnezeu să binecuvânteze poporul britanic! Dumnezeu să binecuvânteze poporul român”, a conchis Ciucă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...