Ciucă se întâlnește cu reprezentanții sindicatelor din educație

Ciucă se întâlnește cu reprezentanții sindicatelor din educație

Premierul Nicolae Ciucă are astăzi, începând cu ora 13:00, o întâlnire în care se va consulta cu reprezentanții sindicatelor din învățământ. O grevă de avertisment are loc astăzi, între orele 11:00 și 13:00, în toate școlile în care există membri de sindicat.

Nicolae Ciucă, premierul României FOTO: Mediafax

O grevă de avertisment va avea loc miercuri, 17 mai, în toate școlile în care există membri de sindicat, între orele 11-13, conform anunțului sindicațiștilor.

Greva generală anunțată de profesori va avea loc începând cu 22 mai. Reprezentanții asociațiilor spun că au fost nevoiți să apeleze la această formă extremă de protest ca ultimă soluție pentru ai determina pe guvernanți să nu mai ignore solicitările profesorilor.

Peste 70% dintre profesori vor grevă generală, au anunțat marți sindicatele din învățământ, care au precizat că greva generală în educație va începe de pe 22 mai. Potrivit legii, miercuri, 17 mai, profesorii vor intra mai întâi într-o grevă de avertisment de 2 ore. Copiii vor veni la școală, dar nu vor face ore, notează Edupedu.ro.

Ce spune ministrul Educației

Ministerul Educației, Ligia Deca, a anunțat că invită reprezentanții federațiilor sindicale din învățământ pentru a discuta despre contractul colectiv de muncă.

Aceasta a precizat că aceasta este principala revendicare a sindicaliștilor din educație și că, în ceea ce privește sporurile, măririle de salariu și orele suplimentare, ele sunt stabilite prin acte normative la nivelul Guvernului.

Ministrul a precizat că nu știe când ar putea fi mărite salariile profesorilor , deoarece aceasta este o decizie „pe care coaliţia de guvernare trebuie să o ia în dialog cu reprezentanţii federaţiilor sindicale. Înţeleg că deja au fost discuţii vis-a-vis de posibile întâlniri în zilele următoare. Noi suntem la dispoziţia Guvernului pentru a oferi toate detaliile care ţin de finanţare, impact bugetar şi aşa mai departe. Sunt convinsă că se vor găsi soluţii”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...