Ciucă şi Ciolacu la manifestările organizate de Ziua Principatelor la Iaşi şi Focşani. Iohannis, la București

Ciucă şi Ciolacu la manifestările organizate de Ziua Principatelor la Iaşi şi Focşani. Iohannis, la București

Liderii Coaliției merg împreună în cele două orașe din Moldova, în timp ce președintele României participă la ceremonia organizată la monumentul „Mormântul Ostașului Necunoscut” din Parcul Carol.

Şeful Executivului va susţine alocuţiuni la cele două evenimente organizate în Piaţa Unirii din Iaşi şi în Piaţa Unirii din Focşani.

Înainte de a participa la aceste manifestări, premierul Nicolae Ciucă va vizita proiectul de extindere a Aeroportului Internaţional Iaşi.

Pe de altă parte, la șeful PSD nu sunt precizări dacă va lua și cuvântul la unul din cele două evenimente, dat fiind că și el este reprezentant al statului român, dată fiind calitatea de președinte al Camerei Deputaților.

La rândul său, va participa la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române, la monumentul „Mormântul Ostașului Necunoscut”, organizată în Parcul Carol I (București).

Prima afișare a liderilor Coaliției în 2023

Liderii PNL și PSD sunt la prima ieșire comună din acest an și după ce a început o adevărată dispută între cele două formațiuni, pe tema modului cum guvernează anumiți miniștri.

Mai mulți lideri PSD au lansat atacuri în rafală la adresa miniștrilor PNL , cel mai vizat fiind Virgil Popescu (Energie). Liberalii susțin că vor ridica problema în ședința de Coaliție, acuzându-i pe social-democrați de sabotarea guvernării.

Vârf de lance în cazul atacurilor la adresa lui Virgil Popescu au fost liderii PSD din Gorj, Mihai Weber (președinte PSD Gorj) și Cosmin Popescu (șef CJ Gorj), care i-au cerut demisia ministrului Energiei, după tragedia de la Complexul Energetic Oltenia, unde au murit trei oameni, în urma unui accident de muncă. „Ești inuman! Politețurile și respectul nu își mai au rostul, pentru că PNL calcă pe cadavre și târăște prin mocirlă durerea salariaților și a familiilor celor decedați”, a fost mesajul șefului CJ Gorj pentru colegul său de Coaliție, Virgil Popescu.

Cu un atac și mai dur a venit Marian Mina, șeful PSD Giurgiu, care după o serie de critici, sâmbătă, când i-a luat la țintă pe Popescu, Lucian Bode și Cătălin Predoiu, a venit cu acuzații și mai dure. „Domnule preşedinte al PNL, Ciucă, de ce oamenii voştri din PNL omoară oameni?! Prin prostie, prin hoţie şi prin ciocoism?! (...) Câţi oameni mai trebuie să moară, domnule preşedinte Ciucă, sub administraţie PNL, ca să vă treziţi şi să vă comportaţi ca un general ce sunteţi? Tăiaţi în carne vie, domnule Ciucă!”, a scris pe Facebook Mina.

Poziția PNL: Sabotează guvernarea

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, îi invită pe cei din PSD să înceteze atacurile politice și să arate că știu să guverneze. „Poate unii din PSD au început să viseze altceva, dar colegii din PSD trebuie să se obișnuiască că acest guvern este unul atât liberal, cât este și unul social-democrat. Și așa va fi și după 24 mai (n.r. - rotativă guvernamentală). Nu se schimbă puterea, doar premierul. Asta înseamnă stabilitatea politică. Îi invit, de aceea, pe cei din PSD să demonstreze ce pot face la guvernare, nu în declarații politice sau pe Facebook. Acolo oricine poate fi rebel fără cauză. Nu pot să stau să ascult un lider local care a pierdut fermoarul de la gură, face și desface guvernul cum are chef și să îl iau în serios. E marginal și se autoizolează cu asemenea declarații (...) Vom discuta în coaliție să fie temperate aceste mici pusee de personalitate care doar sabotează guvernarea, nu o ajută”, a completat purtătorul de cuvânt al PNL.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...