Ciucă: Situaţia în judeţele afectate de ninsori este sub control, măsurile vor fi menţinute

Ciucă: Situaţia în judeţele afectate de ninsori este sub control, măsurile vor fi menţinute

Premierul a dat asigurări că situația din județele afectatee de ninsori este sub control, arătând au fost luate mai multe măsuri, inclusiv suplimentarea mijloacelor tehnice de dezăpezire și mobilizarea militarilor.

Ninsorile au afectat mai multe județe din țară FOTO IPJ Sibiu

„Încă de ieri, de când am primit avertizarea meteo, am discutat cu ministrul de Interne şi cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. S-au activat comitetele pentru situaţii de urgenţă la nivelul judeţelor vizate de aceste coduri. S-a luat decizia, aseară, ca la nivelul judeţelor Iaşi şi Neamţ să se închidă toate drumurile şi a fost o măsură foarte bună”, a spus premierul privind situația din țară.

Nicolae Ciucă a mai relatat că situația a fost gestionată, măsurile luate rămânând însă în vigoare, până la noi date privind prognoza meteo. „În acest moment, la raportul de dimineaţă al celulei de criză de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, situaţia este sub control. Se vor menţine active toate măsurile, cel puţin pe perioada cât va exista acest cod şi avem prognoză până în această seară, urmând ca în funcţie de situaţia meteorologică să luăm măsuri în continuare ", a mai declarat Nicolae Ciucă.

Premierul a mai arătat că au fost luate mai multe măsuri pentru deblocarea drumurilor. „La nivelul ministerului au fost mobilizate toate forţele şi au acţionat 4.000 de militari şi 2.500 de mijloace. Totodată, au fost dislocate mijloace tehnice suplimentare în judeţele Iaşi şi Botoşani. Şi, de asemenea, s-au luat măsuri ca, împreună cu celelalte forţe de la Ministerul Apărării Naţionale, dacă este necesar, să acţioneze pentru deblocarea drumurilor. CNAIR-ul a deplasat, de asemenea, mijloace suplimentare pentru deszăpezire”, a mai relatat premierul Nicolae Ciucă.

CNAIR a anunțat miercuri seară închiderea tuturor drumurilor pentru pentru toate categoriile de vehicule, ca urmare a unui Cod Roșu de viscol anunțat de ANM.

Potrivit meteorologilor, județele Botoșani, Iași, Vaslui Neamț, Bacău și zona joasă a județelor Suceava se află sub avertizare de cod portocaliu până în data de 6 aprilie, ora 14.00. Printre fenomenele vizate se numără și ninsori abundente, viscol și strat consistent de zăpadă

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă