Ciucă: Suntem pregătiţi să suplimentăm bugetul Programului Start-Up Nation pentru a oferi sprijin cât mai multor antreprenori să investească în ţară

Ciucă: Suntem pregătiţi să suplimentăm bugetul Programului Start-Up Nation pentru a oferi sprijin cât mai multor antreprenori să investească în ţară

„Programul Start-Up Nation este o oportunitate, iar alături de celelalte proiecte derulate la nivel guvernamental ne-am propus să consolidăm mediul privat şi contribuim la crearea de noi locuri de muncă”, a transmis premierul Nicolae Ciucă pe Facebook cu privire la anunţul făcut de Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantitn-Daniel Cadariu, potrivit căruia românii din diaspora care doresc să revină în ţară şi să investească într-o afacere pot obţine finanţare de până la 200.000 lei prin intermediul programului. 

Şefului Executivului a explicat că programul „răspunde realităţilor economice şi sociale”, arătând că a fost creat „un pilon distinct pentru românii din diaspora”, astfel că aceştia pot acum să îşi valorifice expertiza şi creativitate în ţară, prin faptul că, „asemenea cetăţenilor din ţară, ei pot beneficia de până la 200.000 de lei fonduri nerambursabile pentru înfiinţarea unui proiect de business aici, acasă”.  

 

Potrivit premierului, „Obiectivele programului sunt corelate cu economia viitorului”. Alături de stimularea înfiinţării şi dezvoltării IMM-urilor, îmbunătăţirea performanţelor economice ale acestora şi crearea de noi locuri de muncă”, Guvernul urmărind şi „susţinerea inovării şi a pregătirii antreprenoriale”. 

 

„Celor peste 4.000 de aplicaţii înscrise până acum pe platforma Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului sper să li se alăture cât mai multe proiecte eligibile.Îi aşteptăm pe românii cu spirit antreprenorial din ţară şi din afara graniţelor să intre în acest program”, a mai transmis premierul, explicând că Guvernul este pregătit „să suplimentăm bugetul de 520 de milioane de lei alocat deja Programului Start-Up Nation pentru a oferi sprijin cât mai multor antreprenori să investească în România”. 

 

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

4 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

5 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”