Ciucă: Trebuie repetat că regimul comunist din România a fost un regim criminal

Ciucă: Trebuie repetat că regimul comunist din România a fost un regim criminal

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, în cadrul Conferinţei naţionale „Comunismul românesc”, că „trebuie repetat cu putere şi convingere, ca să audă şi să înţeleagă întreaga societate românească” faptul că „regimul comunist din România a fost un regim criminal, a arătat şeful Executivului”.

Premierul a participat la Conferința Națională „Comunismul Românesc” FOTO:GOV.RO

„Comunismul a venit în România prin violență, odată cu tancurile sovietice. A fost un regim fără fundament în cadrul structurii sociale, care nu avea nimic în comun cu structura culturii tradiționale și cu aspirațiile societății românești. Regimul comunist a fost un implant sovietic străin societății românești. Comunismul a fost impus și plasat ca o expresie a ocupației sovietice până în anul 1958, ulterior, ca marcă a dominației URSS asupra societății românești. (..) Timp de 44 de ani, comunismul a distrus în mod sistematic fibra neamului românesc, a încercat să distrugă credința strămoșească, a limitat și dirijat elitele nou create, a construit regimuri represive succesive și dictaturi uni-personale”, a declarat premierul la Conferința națională „Comunismul românesc”, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Nicolae Ciucă susține că „regimul comunist din România a fost un regim criminal, pentru că a urmărit să distrugă libertatea și demnitatea unei națiuni prin opresiune, suspiciune și violență”, iar acest lucru nu trebuie uitat niciodată.

Premierul susține că există „riscul ca urmele și memoria comunismului din România să se estompeze”, iar efectele ar fi unele dezastruoase. Ciucă a precizat că „uitarea răului face ca răul să triumfe din nou”.

„Trebuie să ţinem vie memoria perioadei regimului comunist din România. Este parte din istoria noastră contemporană, pe care o împărtășim cu toții, atât cei care s-au născut și au trăit în acel regim, cât şi cei care s-au născut în libertate și nu au cunoscut niciodată ororile unui asemenea regim opresiv și distructiv. Asumarea trecutului recent și promovarea educației civice se regăsesc în inițiativele derulate la nivel național, precum: Muzeul Ororilor Comunismului în România, Memorialul Închisoarea Tăcerii și Centrul Educațional privind Comunismul din România de la Râmnicu Sărat, proiect inclus în Planul Național de Redresare și Reziliență, precum și Muzeul Național al Revoluției Anticomuniste din Decembrie 1989, care urmează a fi construit la Timișoara”, a precizat premierul, potrivit sursei citate.

Nicolae Ciucă a menționat că și-a asumat angajamentul de a reafirma acțiunea executivului pentru apărarea și promovarea democrației, a drepturilor și libertăților fundamentale, a statului de drept, în paralel cu susținerea luptei împotriva tendințelor și curentelor extremiste, revizioniste și xenofobe.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…