Ciucă: Trebuie să păstrăm echilibrul social și economic astfel încât să dezvoltăm România

Ciucă: Trebuie să păstrăm echilibrul social și economic astfel încât să dezvoltăm România

Premierul României a făcut precizările la evenimentul dedicat comemorării lui Ion Gh. Duca, fost premier liberal asasinat de legionari în urmă cu 89 de ani. Ciucă a vorbit inclusiv de pericolul extremismului.

Premierul României, Nicolae Ciucă FOTO Facebook N.Ciucă

Sunt deosebit de onorat să particip la această activitate prin care onorăm și cinstim memoria celui care a fost prim-ministrul României, I G. Duca, și președinte al Partidului Național Liberal. Știm cu toții că a fost asasinat în gara din Sinaia, în urmă cu 89 de ani și avem cu toții datoria ca pentru tot ceea ce a reprezentat personalitatea lui I. Ghe. Duca, să-i păstrăm vie memoria și totodată să-i păstrăm vii faptele pe care le-a făcut pentru România la vremea respectivă. Este de asemenea important să amintim că  astfel de evenimente nu trebuie să mai aibă loc în țara noastră, că tot ceea ce ține de astfel de momente prin care forțele, absolut nedemocratice, au dus la îndeplinirea unui act criminal împotriva premierului țării, în vremuri deosebit de grele, nu trebuie să se mai întâmple în țara noastră”, a afirmat Nicolae Ciucă, aflat la Horezu, județul Vâlcea.

Țara noastră a plecat și este pe un drum democratic, țara noastră aparține democrațiilor occidentale iar datoria noastră, a tuturor, este să facem în așa fel încât  să continuăm să promovăm tot ceea ce ține de valorile democratice occidentale. Auzim cu toții în fiecare zi, de fiecare dată când avem posibilitatea, România este țară membră a Uniunii Europene, România este țară membră a NATO, românia este țară care promovează valorile democrației occidentale. Trebuie să facem cu toții în așa fel încât  aceste valori să fie promovate și să fie apărate împotriva oricăror demersuri care încearcă să distrugă aceste valori. Este foarte important să participăm la astfel de evenimente și la toate evenimentele care țin de istoria noastră, de faptele celor care au avut curajul și puterea să-și asume responsabilități în momente deosebit de grele pentru țară”, a completat premierul României.

Solidaritate și unitate

Liderul de la Palatul Victoria a subliniat că liberalii caută unitatea internă și în Coaliție. „Pentru noi, în momentul de față, este foarte important să reușim să ne păstrăm solidaritatea și unitatea și prin noi înșine, așa cum este deviza Partidului Național Liberal, să facem ceea ce trebuie pentru cetățenii români din țară și din străinătate. Este un angajament al Partidului Național Liberal, este un angajament al coaliției politice care astăzi formează Guvernul României și este un angajament al nostru, al tuturor, al meu personal, pentru a face tot ceea ce ține de noi astfel încât să putem să păstrăm echilibrul social și economic și să reușim să beneficiem de toate oportunitățile pe care le avem astfel încât să dezvoltăm România, așa cum așteaptă cetățenii de la noi, liderii politici”, a mai afirmat șeful Guvernului. 

Premierul a punctat faptul că echipa sa a încercat să dialogheze cu toți partenerii sociali. „Nu spunem că a fost o activitate guvernamentală perfectă dar vă pot spune că s-au depus toate eforturile astfel încât să luăm toate deciziile , să comunicăm în timp oportun și să aveam această linie de dialog deschisă cu toți partenerii noștri sociali, cu toți cetățenii, pentru a putea să găsim soluția care să vină și să realizeze tot ceea ce noi ne-am propus până în acest moment, până la sfârșitul anului și încă odată, deși a fost un an cât se poate de complicat, totuși, există suficiente realizări pe care putem să sperăm că le vom folosi în mod oportun pentru tot ceea ce avem de desfășurat în anul care vine”, a conchis Nicolae Ciucă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă