Ciucă, vizită la Bruxelles în perioada 26-27 octombrie. Întâlnire cu şeful NATO

Ciucă, vizită la Bruxelles în perioada 26-27 octombrie. Întâlnire cu şeful NATO

Premierul României va efectua o vizită la Bruxelles săptămâna viitoare, pe agendă evenimentelor fiind programată o întrevedere cu șeful NATO, cu care va susține declarații de presă ulterior.

Premierul Nicolae Ciucă merge săptămâna următoare la Bruxelles FOTO gov.ro

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă va avea, în perioada 26-27 octombrie 2022, o vizită la Bruxelles, unde se va întâlni cu mai mulţi oficiali europeni. Prim-ministrul României se va întâlni cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, și vor susține împreună declarații de presă”, se arată într-o informare de presă a Guvernului.

Vizita lui Ciucă la Bruxelles are loc în contextul în care România încearcă să obțină sprijinul tuturor statelor din Consiliul UE pentru a fi primită în spațiul Schengen, mai ales că Olanda pare în continuare reticentă privind acest aspect.

Pentru a forța un vot pozitiv în Consiliul UE, Parlamentul European a adoptat marți o rezoluție prin care solicită intrarea României și Bulgariei în Schengen, dat fiind că îndeplinesc criteriile tehnice de 11 ani.

La ședința de Guvern de miercuri, premierul a subliniat că „intrarea în Schengen ar însemna o românie mai integrată în UE, mai aproape de valorile UE, un demers care va crește valoarea democrației și un demers care va îndepărta întrebările legate de rolul și locul ei în UE”.

Sperăm ca curând să se concretizeze decizia și prin votul favorabil la nivelul Consiliului Europei (n.r. - Consiliul UE)”, a completat liderul de la Palatul Victoria.

Mesajul dat după rezoluția PE

România a mai făcut încă un pas către admiterea în Spațiul Schengen: Parlamentul European a votat o rezoluție prin care cere Consiliului Uniunii Europene să aprobe intrarea țării noastre în spațiul de liberă circulație. Votul covârșitor în favoarea cauzei României a venit pe fondul susținerii pe care o avem din partea Partidului Popular European, care are cel mai numeros grup de europarlamentari”, se arată într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook a premierului.

La ultimul congres al PPE, ținut la Rotterdam, în iunie, delegația PNL a propus ca în rezoluția lucrărilor să fie inclusă și susținerea pe care grupul popularilor o acordă României în demersul de aderare la Schengen. Azi am văzut cât de important este sprijinul marii familii europene de centru-dreapta, din care PNL face parte. Admiterea în Spațiul Schengen tocmai a intrat pe ultima sută de metri!”, a precizat Nicolae Ciucă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...