Ciudat! Radu Tudor(Antena 3), noi atacuri la Dăncilă și Guvern!

Ciudat! Radu Tudor(Antena 3), noi atacuri la Dăncilă și Guvern!

Ciudat! Radu Tudor(Antena 3), noi atacuri la Dăncilă și Guvern! Atacurile vin după ce acum două săptămâni, pe blog, R.Tudor scrisese despre Dăncilă „Între București si Bruxelles se ridică un zid. Actualul premier nu poate aduce argumente solide, într-o discuție liberă, fără hârtii din care să citească”.

Primul atac, pe Facebook:

Al doilea atac, pe  Blog :

Aceste detalii nu sunt cunoscute la Guvern?!

 ”La întâlnirea cu preşedintele Erdogan am prezentat proiectele în parteneriat public privat lansate de guvern pe infrastructură şi sperăm că am stârnit interesul părţii turce. S-a stabilit comisia mixtă în domeniul cooperării economice, care va avea loc la sfârşitul lunii noiembrie- începutul lunii decembrie. De asemenea, un lucru foarte important este faptul că a fost stabilită creşterea volumului schimburilor comerciale de la 7 miliarde, cât avem în prezent, la 10 miliarde de dolari. Preşedintele Erdogan, de asemenea, a prezentat interesul părţii turce pentru construcţia unui spital regional la Constanţa, în parteneriat public-privat, un spital cu o mie de paturi”, a declarat, la Antena 3, Viorica Dăncilă.

Toate bune si frumoase, numai ca solutia unui parteneriat public-privat (PPP) in domeniul spitalelor pune in paranteze sutele de milioane de euro care zac la Bruxelles neatrase exact pentru aceeasi destinatie.

De ce nu se iau banii europeni gratis sa construim spitalele regionale si facem parteneriat public-privat pentru spitale care vor fi deci private, cu taxe mari, pe care nu si le vor permite multi romani?!

Inteleg ca PPP sa functioneze in special pe zona de infrastructura, un domeniu in grava suferinta, iar banii sa fie recuperati prin taxa de 2 euro pe suta de km de autostrada. Cine are masina isi poate permite o taxa atat de rezonabila.

PPP ar trebui sa functioneze acolo unde nu exista alte resurse financiare. Dar cata vreme ne laudam cu cresterea economica si avem miliarde de euro fonduri europene la dispozitie, astfel de aranjamente sunt paguboase.

Cei care insa au venituri mici nu-si vor putea permite sa acceseze un spital privat facut de turci la Constanta, in locul unui spital de stat gratuit construit cu fonduri europene.

Aceste detalii nu sunt cunoscute la Guvern?

De ce este relatia Bucuresti-Bruxelles atat de proasta?

De ce merge domeniul fondurilor europene in continuare atat de prost?

De ce este revoltata Corina Cretu, comisar european, pe incapacitatea Guvernului Romaniei?



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria