Ciudată decizie! Priviți, Germania își va instrui soldații pe machete robotizate ale celor mai moderne tancuri rusești

Ciudată decizie! Priviți, Germania își va instrui soldații pe machete robotizate ale celor mai moderne tancuri rusești

Bundeswehr-ul (Armata germană) a primit mai multe machete robotizate ale tancurilor rusești de tip T-72, T-90A, dar și atât de promovatul T-14 Armata, „bijuteria” forțelor terestre ruse.

E vorba de machete robotizate ale tancurilor rusești pe care Bundeswehr-ul le va folosi în misiuni de antrenament și trageri reale. Machetele au fost realizate de producătorul australian GaardTech.

Informația e confirmată de GaardTech.

Potrivit publicației Gagadget.com , Bundeswehr-ul a comandat machetele robotizate ale tancurilor rusești și, potrivit producătorului, tancurile care vor fi folosite la antrenamente dispun de anumite sisteme și pot inclusiv să simuleze un atac.

Sursa citată precizează că T-72, T-90A și T-14 Armata nu sunt singurele machete robotizate din gama companiei, care a dezvoltat de-a lungul timpului și machete robotizate ale vehiculelor rusești de luptă BMP-3, BMD-4 și BTR-71, dar și tancuri chinezești Type 99, Type -85 și Type -59.

T-14 Armata, un tanc construit din promisiuni, cu întârzieri și controverse

2. T-14 Armat... (t-14-armata-rusia_94871200.jpg)

T-14 Armata, sursă foto: Alexey Ivanov, TRK „Zvezda” via Zvezda TV, publicația Ministerului Apărării de la Moscova

Tancurile ar fi trebuit livrate trupelor încă din 2015. Nu s-a întâmplat, a urmat în schimb un șir foarte lung de promisiuni cu privire la livrări, făcute nu doar de la nivelele cele mai înalte ale ministerelor de la Kremlin, dar și inclusiv din partea lui Serghei Chemezov, șeful companiei de stat ruse Rostec, producătorul în cazul de față.

Nu putem să nu amintim un incident celebru care bântuie T-14 Armata. Se întâmpla în 2015 când tancul a fost prezentat publicului pentru prima dată la parada Zilei Victoriei din Piața Roșie din 9 mai. Dar Armata nu a pornit nici măcar atunci cu dreptul. Deoarece cu două zile înaintea evenimentului, pe 7 mai, în timpul repetiţiilor pentru paradă, unul dintre tancurile T-14 s-a defectat, „refuzând” să mai pornească.

SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…