„Ciudata epidemie în care bolnavilor le dispărea penisul”/Cercetătorul Toma Pătrașcu despre protestul anti-vaccin

„Ciudata epidemie în care bolnavilor le dispărea penisul”/Cercetătorul Toma Pătrașcu despre protestul anti-vaccin

Cercetătorul Alexandru Toma Pătrașcu, fondatorul și directorul Bucharest Science Festival, cel mai important eveniment de promovare a științei din România și membru fondator al Asociației Secular-Umaniste din România, a comparat protestul anti-vaccin din centrul Capitalei cu o epidemie mai puțin cunoscută unde, tot din cauza informațiilor false, oamenii se temeau că le vor dispărea penisurile.

„Am trecut azi pe lîngă șoșocii din Piața Victoriei și, nu știu de ce ???? mi-am adus brusc aminte de epidemia de koro din Singapore...

Povestea arată cam așa. Pe 29 octombrie 1967, unul dintre spitalele orașului va înregistra primele victime, iar în zilele următoare numărul lor va continua să crească. Pe 31 octombrie se vor prezenta cîțiva bolnavi și la camera de primiri urgențe de la Singapore General Hospital - cel mai important spital al orașului, apoi numărul cazurilor va exploda: pe 3 noiembrie nu mai puțin de 97 de persoane vor veni aici pentru a cere ajutorul medicilor.

Epidemia va dura șase săptămîni și va afecta în total 469 de oameni, unii dintre ei suferind atacuri multiple. Cel mai tînăr era un bebeluș de doar 7 luni; cel mai în vîrstă avea 70 de ani. Și mai ciudat, maladia îi lovea cu predilecție pe bărbații de etnie chineză, 95% dintre bolnavi aparținînd acestei categorii.

Dar ce-i făcuse pe sute de bărbați să ia dintr-odată cu asalt camerele de gardă ale spitalelor? Care erau simptomele pe care le raportau medicilor?

E simplu. Bolnavilor le dispărea... penisul!

Disperați că ar putea ajunge prea tîrziu la spital, mulți apelară la diferite metode pentru a-și salva organul viril de la iminenta absorbție în interiorul corpului. Spre stupoarea medicilor, unii pacienți se prezentau la primiri urgențe cu o mînă bine încleștată pe organele genitale. Alții, mai tehnici, își ancoraseră solid penisul cu un laț, îl țineau în loc cu un cîrlig de rufe, sau chiar și-l fixaseră cu două plăci din lemn legate între ele. Faptul că o simplă inspecție vizuală a amenințatului organ îl arăta stînd cuminte la locul lui nu părea să-i liniștească în vreun fel pe nenumărații pacienți, în schimb calmantele prescrise de doctori se vor dovedi ceva mai eficace…

Isteria se declanșase ca urmare a unui articol dintr-un ziar în care se afirma că ar fi apărut cazuri de koro după ce oamenii mîncaseră carne de la porci vaccinați împotriva pestei clasice. Același ziar revenise mai apoi cu o nouă știre pretinzînd că un porc ar fi murit imediat după vaccinare, iar penisul său dispăruse.

Probabil că este inutil de precizat că nici un penis nu s-a evaporat în urma consumului de carne de la animale vaccinate, dar s-au înregistrat în schimb cazuri de traume ale organelor genitale în urma procedurilor de ancorare aplicate de pacienții înșiși...

Rîdem noi, rîdem, dar avem și noi faliții noștri...

Găsiți povestea asta, pe larg, și multe altele în Povestiri despre Epidemii și Vaccinuri (https://www.goodreads.com/.../54834633-povestiri-despre...), cartea pe care am publicat-o anul trecut la Humanitas . Din ea puteți afla mai multe despre cum se răspîndesc epidemiile și cum funcționează vaccinurile. Puneți mîna și citiți, că face bine la neuroni”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook .



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…